Tarih verdi! Bağımsızlığımızı ilan edeceğiz!
İspanya'nın doğusundaki Katalonya'nın Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, tek taraflı bağımsızlık ilanından geri adım atmayacaklarını söyledi.

Puigdemont, Katalonya televizyonu TV3'e verdiği röportajda, "Biz tek taraflı bağımsızlık ilanı olarak adlandırmıyoruz. Biz bağımsızlık ilanı diyoruz. Bu, yasamızda var ve yasanın dediğini uygulayacağız." dedi.
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen referandum yasasına atıfta bulunan Puigdemont, yasada yer alan "Referandumun sonucunda evet çıkarsa resmi sonuçlar açıklandıktan 48 saat sonra bağımsızlık ilan edilir." maddesinin uygulanacağını savundu.
'HOŞLARINA GİTSİN YA DA GİTMESİN, KATALONYA'DA OLANLAR GERÇEK'
İspanya hükümeti ile uzun zamandır hiçbir diyaloglarının olmadığını belirten Puigdemont, "Çünkü onlar bu konuyu (bağımsızlık) konuşmak istemiyorlar. Hoşlarına gitsin veya gitmesin Katalonya'da olanlar gerçek. Milyonlarca kişi referandumda oy kullandı. Bu insanlar, geleceklerine karar vermek istiyorlar. Niye insanlar seferber oldu? İspanyol hükümeti başka ne konuşacağımızı sanıyor? Hepimiz samimi olmalıyız. Katalonya'yı konuşmalıyız." ifadelerini kullandı.
Bu arada Puigdemont, 10 Ekim Salı günü yerel parlamentolarında yapılacak genel kurul toplantısında bağımsızlık ilanıyla ilgili bir oylama olup olmayacağına ilişkin ayrıntı vermedi.
BAĞIMSIZLIĞI İLAN EDECEĞİZ
Bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ise salı günü bağımsızlığın ilan edileceğini ileri sürdü. ANC Başkanı Jordi Sanchez, yaptığı açıklamada, "1 Ekim'de oy kullandık ve referandumu kazandık. Sonuç çok net oldu. Tek bir halkız. 10 Ekim Salı günü bağımsızlığı ilan edeceğiz." dedi.
-
halk 7 yıl önce Şikayet Etben ispanyanın yanındayım. ispanya filistine destek olmuştu. katalanlar ise barzaniye.Beğen Toplam 1 beğeni
-
saltoli 7 yıl önce Şikayet Etispanyada yahudileri katlettiler simdide israil oralari karistirip katalon halkini kullanarak bolmeye calidiyorlar ama merakettigim ab buiste netarafa destekverecek her tasin altinda israil bence dunyaisraile kardi tdk yurek olmaliBeğen
-
Levent 7 yıl önce Şikayet EtKendi aranizda burada türkce yazarak, su bardaginin icindeki gibi kendiniz yazip kendiniz okursunuz. Ingilizce ögreninki gidip baska sitelerde yüzbinlerce baska insanlar okusun. Bavyera veya Korsika bagimsiz olacaksa bu fikri yaymaniz gerek.Beğen
-
çoskun 7 yıl önce Şikayet EtAman dikkat edin abd 72 milleti barındırdığı halde hiç ayrılma belirtisi yok ama bütün dünya devletlerinde masumiyet adı altında bölünmeye gidiyor bu işi israil ve abd kasıtlı yapıyor bu dünyada bölünecek tek devlet abddirBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 7 yıl önce Şikayet EtBu işin arkasındada israil var... Biliyorsunuz ispanya mahkemesi en son israil için ne karar almıştı...Beğen