'Türkiye Rusya'nın diğer silahlarıyla da ilgileniyor'

Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye'nin S-400 anlaşmasından sonra Rusya'nın diğer silahları ile de ilgilendiğini söyledi.

'Türkiye Rusya'nın diğer silahlarıyla da ilgileniyor'
'Türkiye Rusya'nın diğer silahlarıyla da ilgileniyor'
GİRİŞ 29.04.2019 14:54 GÜNCELLEME 29.04.2019 14:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, şirketin, 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 2019’a geniş katılım göstereceği belirtildi.

 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Miheyev, IDEF’in, dünyanın en büyük 10 savunma sanayi fuarı sırasında olduğuna işaret ederek, "IDEF, Rus 'Army' ve 'MAKS' fuarları gibi Avrupa'nın en etkili silah fuarlarından biridir. IDEF, dünya silah piyasasındaki eğilimleri ve gelişmeleri öğrenmek için mükemmel bir fırsat sağlıyor" bilgisini verdi.

Türkiye ve Rusya arasında askeri-teknik alandaki iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Miheyev, "Rusya ile Türkiye arasındaki askeri savunma iş birliği çok büyük bir ilerleme göstermektedir. Rakiplerimizin ilişkilerimize müdahale etmeye yönelik girişimlerini ise başarıyla aşıyoruz" yorumunu yaptı.

Rusya’nın Türkiye ile yürüttüğü çok sayıda ortak proje bulunduğunu anımsatan Miheyev, "Özellikle gelişmiş uçak ve helikopter sistemleri, zırhlı araç parçaları ve temin edilen silahların satış sonrası hizmetleri gibi alanlarda ortak projelerimiz var. Buna ek olarak Türkiye, çeşitli menzillerde Rus hava savunma sistemleriyle ve bunların yanı sıra, tanksavar gibi diğer silah istasyonlarıyla da ilgileniyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE KİLİT ORTAK"

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemozov ise Türkiye’nin Rosteh ve Rusya için kilit ortaklardan biri olduğunun altını çizdi.

Rusya ve Türkiye’nin, askeri-teknik alanların yanı sıra sivil sanayi alanlarında da kritik projeler yürüttüğüne işaret eden Çemozov, "Havacılık gibi yüksek teknoloji alanları da dahil olmak üzere teknolojik iş birliğine de hazırız" ifadelerini kullandı.

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF, bu yıl 14'üncü kez kapılarını açacak.

Fuar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Pakistan ile de ortak calismalar yapmali dir ayrica pakistan bölgesinde belucistan kisminda abd nin bir kürt devleti olusumuna engel olma adina o bölgeye bir askeri üs kurup yerlesmesi sart iran ile de anlasip irak bölgesini temizler lerse abdnin beli ni kirmis olurlar pakistan ile uzun menzil nükller roket calismasi mutlaka yapilmali dir
    Cevapla
  • Albastı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortak savaş uçağı yapalım işte
    Cevapla
  • Hasturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin .
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin nasıl ıphone üretirken abdye kendini geliştirip ona rakip hatta daha iyi olan Huawei gibi bir marka yarattı ise bizde Rusyadan her tür silahı öğrenip kendimiz için daha iyilerini üretme çabası içinde olmalıyız teknolojimizi geliştirmeliyiz
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    çinin büyümesi kendinden olsaydı çoğu ülke şimdi çin gibi büyürdü çini parlatan küresel yahudi sermaye sahipleri varlıklarını Çine kaydırdığı için artık uluslar arası küresel yahudi insanlığın kan kan emici mafyaları amerikanın yakında iç dış problemlerle perişan olacağı için dünyaya çin merkezli sistem kuruyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Real Madrid'de büyük çatlak! '1 milyar euro' aklını karıştırdı, teklifi kabul etmedi
İsrail ordusundan Lübnan'a denizden çıkarma: İmad Emhez'i böyle kaçırdılar