Türkiye'de konuştu! Barış Pınarı devam ederken NATO'dan YPG çıkışı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, NATO ittifakından hiçbir ülkenin Türkiye kadar Ortadoğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadığını belirterek, "DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir. Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır. NATO Kuzey Suriye'de yer almıyor. YPG konusunda müttefiklerimiz arasında bir fikir birliği oluşmadı" dedi.

GİRİŞ 11.10.2019 12:58 GÜNCELLEME 13.10.2019 08:10
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı bu günlerde Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. Kritik bir dönemde Türkiye'ye gelen Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Çavuşoğlu ve Stoltenberg'in İstanbul'da düzenlediği ortak basın toplantısında bir kare...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

 

Stoltenberg'e Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdim. Söz konusu harekat NATO'nun güneydoğu sınırlarını teşkil eden terör tehdidine son verilmesi amacını taşıyor. İttifakımızın ve müttefiklerimizin ülkemizle güçlü dayanışma sergilemesi beklentilerimiz bir kez daha vurguladık. Türkiye kritik roller üstlenmiştir. Türkiye'nin meşru endişelerini anlıyoruz demek yetmez bu dayanışmayı açık ve net şekilde görmek istiyoruz.

Bugün sayın Cumhurbaşkanımız da genel sekreteri kabul edecek.

SOSYAL MEDYADA KARA PROPAGANDA

Biz daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında gördük. Türkiye'ye kimse ders veremez, Türkiye'nin sivil hassasiyeti biliniyor. Lastik yakıp Türkiye bombalıyor diyorlar. Kara propagandalar bizim kararlılığımızı engelleyemez.

HAREKATA DÜNYADAN GELEN TEPKİLER

Bazı NATO üyesi ülkelerden buna benzer açıklamalar geldi. Hepsi PKK ve YPG'nin aynı olduğunu biliyor. Türkiye'nin ulusal güvenlik endişesinin haklı ve meşru olduğunu söylüyorlar. Eğer Türkiye'nin buradaki endişesi meşruysa terör örgütüyle mücadele etmek de meşrudur. NATO dahil tüm uluslararası camiaya bildirimde bulunduk. Bildirimde uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız olduğunu da ifade ettik. Hem meşru diyeceksiniz hem de yapılan harekata karşı geleceksiniz. Terör örgütünün sahada angajmanın olabilir benim problemim değil bu senin ikiyüzlülüğündür. Türkiye'yi tehdide karşı koruma planı NATO'da onaylandı. YPG, PYD ve PKK'nın hiçbir farkı olmadığını hepimiz biliyoruz. Hedefimiz teröristler bu teröristleri temizlemek için ne gerekiyorsa yapacağız.

DEAŞ'LA MÜCADELE

DEAŞ'lı teröristler bizim operasyon gerçekleştirdiğimiz bölgedeyse bunları serbest bırakmak mümkün değil. DEAŞ en çok Türkiye'yi hedef almıştır. Bağdadi açıklamalarında da hep Cumhurbaşkanımızı hedef alıyor.

İSPANYA'NIN PATRIOT KARARI

Bugüne kadar Türkiye'nin kendi hava savunma sistemi yoktu. NATO'nun bu konuda esteği vardı. 2015'te ABD sınır hattındaki Patriotlarını geri çekti. İspanya bugüne kadar sınırda tuttu, İtalya'da SAMP-T'yi Kasım'de çekeceğini söyledi. Her seferinde müttefiklere yalvaracak değiliz. Türkiye kendi hava savunma sistemini almak zorundadır.Keşke NATO müttefiklerimizden hava savunma sistemini de alabilseydik. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları;

NATO Türkiye'yi güney sınırlarının korumasında desteklemektedir. Harekatle ve DEAŞ'la mücadele konusunda kaygılarımı ve gerginliğin azaltılması gerektiğini ilettim. NATO üyelerinden hiçbiri Türkiye kadar Ortadoğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadı. DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir.  Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır. NATO Kuzey Suriye'de yer almıyor. YPG konusunda müttefiklerimiz arasında bir fikir birliği oluşmadı.

NATO müttefikleri Türkiye'yi desteklemeye devam edecektir. Türkiye hepimiz için önemli bir mücadelenin ön cephesinde yer alıyor.

İSPANYA'NIN PATRIOT KARARI

NATO Türkiye'deki askeri varlığını artırdı. Türkiye'nin gayet meşru gerekçeleri var ve her zaman en ön cephede onlar oldu. Fransa ve İtalya ile devam eden bir diyalog var ve aynı zamanda ABD ile Patriotlar için devam eden bir müzakere olduğunu biliyorum. Diğer müttefik ülkelerle de devam eden müzakereler var bu NATO müttefikleri için çok önemli.

STOLTENBERG'İN BARIŞ PINARI AÇIKLAMASI

Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Türkiye'nin itidalli davranacağına ve faaliyetlerinin orantılı ve ölçülü olacağına inanıyorum" demişti.

YORUMLAR 86
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEDE oldugundan dolayı böyle söylüyor .ama bir dönsün Amerkaya it kibi havlamaya başlıcaklar zatan başlamışlar yptırıb yaparız Türkiyeni .ekonumda bogarız fılan vay sizi başı boşlar
    Cevapla
  • Turuncu 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim güçlü olduğumuzu gördükleri zaman nato için vazgeçilmez bir ülke olduğumuzuda anlayacaklardır, kim böyle bir müttefiki gözden çıkartmak ister, güç oyunu bozar
    Cevapla
  • Ata hu 5 yıl önce Şikayet Et
    İşid ortak düşman diye ve bu düşmanı kendi sınırlarından uzak tutmak isteyenlere söyleyeceğimiz ayağımızın dibinde başka bir terör devletine göz yumacağımız sanmasın.Siz rahat edeceksiniz diye terörü sınırlarınızdan uzak tutacaksınız diye başka bir terör gurubunu sınırımızda besleyip büyüteceğinize göz mü yumacağız sandınız.
    Cevapla
  • özmuşlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz TÜRKİYE olarak nato da müttefiksek sen bugün bana destek olmuyorsan demek ki biz müttefik falan değiliz sizin ihtiyacınız olduğunda kullandığınız bir maşa olarak algıladım o zaman dönüp kendi yönetimime sormazmıyım bizim nato da işimiz ne ?
    Cevapla
  • Karakurumdan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayır arkadaşım biz devletiz bir devlet ahlakına refleksine sahibiz.Ama karşımızdakiler hem devlet ahlakından,hem devlet aklından yoksun devlet aklının hala oturmadığı devletçikler silsilesi.Bunlar elbet kaydediliyordur devletin derin aklınca.Gün gelir bu yaptıkları ihanetin bedeli pahaya malolur onlara
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence natonun bir önemi yok, çünkü nato denen birlik Türkiye düşmanı olan bütün terör örgütlerini destekliyor, onun için acilen bize zararından çok faydası olacak bir birlik kurmalıyız veya nato karşıtı bir birliğe üye olmalıyız, bunların ağız kokusunu çekmeye gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiraları yarı yarıya düşürecek formül! GYODER açıkladı
Üreten Sağlık Modeli tanıtıldı: Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan müjdeli haber