Türkiye'de oyun pazarı büyüyor

Bahçeşehir Üniversitesi, Dijital Oyun Tasarım Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘‘Türkiye’de Oyun Pazarı’’konulu seminerin konuğu İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş’idi.

Türkiye'de oyun pazarı büyüyor
Türkiye'de oyun pazarı büyüyor
GİRİŞ 24.05.2018 23:35 GÜNCELLEME 24.05.2018 23:35

Durmuş; Dijital oyunlar hayatımızda önemli bir yere sahip. Dünya’da ortalama 2 Milyar kişi oyun oynamaktadır. Türkiye’de yirmi milyondan fazla kişi oyun oynuyor. İnternet alt yapısının güçlenmesi, genç nüfusun artmasıyla birlikte bu rakamların daha da artacağı öngörülmektedir.

Oyun pazarının yeniliklere ve büyümeye açık olması, oyuna olan ilginin her geçen gün artması, yatırımcıların bu sektörde yatırımlar yapması, pazar açısından önemli fırsatlar sunmaktadır. 

Pazarın ülkemizdeki büyüme hızına baktığımızda, Türkiye’nin 2020 yılında bu pazardan 2 Milyar Dolar pay alacağı tahmin edilmektedir. Pazarı sosyolojik olarak incelediğimizde ise; Türkiye’de 12- 30 yaş arası erkekler oyuna daha çok ilgi gösterdiğini gözlemlemekteyiz.

Kamuda da bu sektöre ilgi artmaktadır. Örneğin; KOSGEB, 2018 KOBİ-GEL proje çağrısında ilk kez oyun sektörüne de yer vermiştir. KOBİ-GEL kapsamında toplam 700 Milyon TL bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 500 Milyon TL’si ile imalat sektörü, 200 Milyon TL’si ile de yazılım ve oyun sektörü desteklenmektedir. Proje çağrısının son günü ise, 22 Haziran 2018.

Seminerde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak ise: ‘‘Yakın gelecekte Türkiye’de bu alanda yetişmiş insan gücüne ciddi anlamda ihtiyaç duyulacak. Biz şimdiden hem bu ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz hem de kendi oyun girişimini kurmak isteyen girişimci ruhlu öğrencilerimize yol gösteriyoruz, dedi.’’

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıda ölenlerin sayısı açıklandı! Bir ülke Almanya'yı uyarmış! İslam düşmanı çıktı
Serdal Adalı canlı yayında açıkladı! "Anlaşmak üzereyiz! Pazartesi Türkiye'ye geliyor"