Burs veren kurumlar ve burs miktarları

Türkiye'de hayırseverlerin kurduğu vakıflar, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimine devam edemeyen öğrencilerin eğitimle ilgili eksiklerini bir nebzede olsa gidermeye çalışıyor. İşte öğrencilerin yükünü haifleten kurumlar:

Burs veren kurumlar ve burs miktarları
Burs veren kurumlar ve burs miktarları
GİRİŞ 02.02.2010 17:53 GÜNCELLEME 02.02.2010 17:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in Haberi

Eğitimin pahalı olduğu ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma ,eğitim masrafları derken ortaya çok kabarık bir fatura çıkıyor. Bu faturada maddi imkansızlığı bulunan aileleri zor duruma düşürüyor. Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, birde üstüne böylesine bir yük binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor.

Bir çok öğrenci eğitimine maddi imkansızlıklardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan telaşa kapılıyor. İkamet ettiği ilden farklı bir ile okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmayı hak kazanırken, bu şansdan nasiplenemeyenler ise kendini ya özel yurtlara atıyor ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor.

Türkiye'de burs veren kurumlar...

Eymür Kültür Vakfı :  Vakıf 130 ODTÜ’lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları  Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucu belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor.
Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  www.eymir.org.tr   adresinden  ulaşabilirsiniz.

Vehbi Koç Vakfı : Vakıf,  Türkiye’de yılda 8.000 öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine 290 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 116 lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuran adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor.
Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  www.vkv.org.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV : Türkiye Eğitim Vakfı,  8.500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyor. Üniversite öğrencisine üniversite öğrencisine 290 TL ödeme yapılırken,  lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor. Üstün başarı bursu ise  özel olarak seçilen 52 kişiye aylık  900 TL olarak ödeniyor. Üstün başarı bursu ilk 5.000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor. Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  www.tev.org.tr   adresinden ulaşabilirsiniz.

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 aylık 125 TL  burs ödemesi yapıyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor. 
 Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.anadolugroup.com.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE'DE BURS VEREN KURUMLAR, BURS BAŞVURU TARİHLERİ VE BURS MİKTARLARI İÇİN TIKLAYINIZ!!!

www.ekotrent.com

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 3
  • mehmet emin 14 yıl önce Şikayet Et
    BİR ÇOĞU YALAN. üni. sınavını kazanıca ailemin bulunduğu şehirden başka bir şehire gittim. 1 yıl sonra kardeşim de üniversite kazandı. babamın işleri batmasına ve kardeşim de öğrenci olmasına rağmen başvurduğumuz bir çok kurum burs vermedi. üstüne üstlük gittiğimiz 30 kadar adresin bir çoğunun adres olarak gösterdikleri yerlerde ya alkasız kurumlar yada boş ofislerle karşılaştık. hepsi yalan büyük kurumlar ve devlet haricinde ben talebe okutuyorum diyenlere hiç inanmıyorum. haber de hakkaten çok zamansız ya o da ayrı.
    Cevapla
  • fatih44 14 yıl önce Şikayet Et
    zaman. şimdi burs başvuru zamanı değil ki bu haber neyin nesi şimdi?burs başvuruları eylül-ekim döneminde oluyor
    Cevapla
  • Erol KARA 14 yıl önce Şikayet Et
    DİNDARLARA - TESETTÜRLÜLERE YOHTUR. Bu listede bulunan bazı kurumlar Lionslara öyle yada böyle hizmet eden kuruluşlardır. Dindarlara ve tesettülülere kapıları kapalıdır. Hemen heveslenmeyin. Müracaatlarda dikkat edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü