İki ilde dolandırcılara yönelik operasyon

Çorum ve Kastamonu'da düzenlenen operasyonda, internetten satılık ilanını takip ettikleri araçların sahiplerini dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

İki ilde dolandırcılara yönelik operasyon
İki ilde dolandırcılara yönelik operasyon
GİRİŞ 05.03.2013 15:29 GÜNCELLEME 07.03.2013 17:16

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, internet üzerinden araçlarını satmaya çalışan birçok kişinin dolandırıldığı yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatan Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin, önceki gün Çorum ve Kastamonu'daki operasyonda gözaltına aldığı 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.G, S.M, H.K, Y.Ş. ve H.U, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen 8 aylık çalışma sonucu, Çorum ve Kastamonu'da eş zamanlı yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda çok sayıda senet, oto satış sözleşmesi, sahte kimlik belgesi ve vekaletname ele geçirilmişti. Yapılan araştırmada, internetten araçların satılık ilanını takip eden örgüt üyelerinin, telefonla ulaştıkları araç sahiplerini kente davet ettikleri ve müşterilerin zaaflarından faydalanarak üzerlerine aldıkları 50 aracı sattıkları belirlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan kritik toplantı! A Takımı toplanıyor! İşte masadaki konular
Özgür Özel'den yeni liste: Boykot ettiği araca kendisi biniyor!