16 milyon yıllık sinek fosili bulundu
İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'nden bilim insanları, amber içerisinde günümüze kadar bozulmadan kalmış 16 milyon yıllık mayıs sineği fosili buldu.

Üniversite bünyesindeki Hayat Bilimleri Fakültesi ve Materyaller Okulu'ndan doktor David Penney ile beraberindekilerin yürüttüğü araştırmaya göre, milyonlarca yıl önce yaşamış olan bu sinek, günümüzdeki benzer organizmalarla aynı özelikleri gösteriyor. Ancak ilk kez keşfedilen davranış şekilleri de ortaya koyuyor.
Gelişmiş ve yüksek çözünürlüklü bir CT Tarayıcı kullanan bilim insanları, 3 bin X-ray (ışını) sayesinde 23 - 5.5 milyon yıl önceki zaman aralığı Miyosen'den kalma olan birkaç milimetre büyüklüğündeki bu fosilin 3 boyutlu modelini oluşturdu. Elde edilen verilere göre, amberdeki sinek, kendi türünün besin ortakçılığı yapabildiğini gösteren ilk delil konumunda. Ayrıca kanatsız bir böcek türü olan 'collembola'nın yayılmak için kanatlı böcekleri kullanabildiğini gösteren ilk örnek. Simbioz yaşamın bir formu olan besin ortakçılığı, farklı türlere ait organizmalar arasında gözlenen bir ilişki türü olarak biliniyor.
Araştırmayla ilgili bilgi veren David Penney, "Bu görüntüler gerçekten etkileyici. Elde ettiğimiz öncü niteliğindeki veriler, dünyanın en yaygın organizmalarının fosillerine bakarak davranışlarını anlamada bize yardımcı olacak" dedi.
İncelemenin detaylı sonuçları, bilim dergisi Plos One'da yayınlandı. Geçtiğimiz Ağustos ayında da 230 milyon yıl öncesine ait böcek fosilleri bulunmuştu. Bitkilerden salınan reçine veya çeşitli sıvıların katılaşmış hali olan amberlerin içinde milyonlarca yıl öncesine ait canlılar mükemmel bir şekilde korunuyor.
-
hiç kimse .......... 9 yıl önce Şikayet EtALLAH işte her şeyi yaratan oBeğen
-
Ahyet Şahin 12 yıl önce Şikayet Etdurun bi dakka. biz evrimciler zaten sinekler evrilmez diye demiştik, çok gericisiniz, bişiden annamıyonuz, bunda bişi yok, bi kulp buluruz merak etmeyin siz, çünkü kalplere hidayet eden ancak ALLAH dır.Beğen Toplam 21 beğeni
-
ibrahim yılmaz 12 yıl önce Şikayet Etevrime bir darbe daha. evrim her geçen gün ortaya çıkan yeni yeni bilgilerle dünya tarihinin tozlu raflarında yerini almaya devam ediyorBeğen Toplam 11 beğeni
-
Abdullah Öz 12 yıl önce Şikayet Etbir sinek nemrudun ve oligarşik dikta rejiminin sonunu getirmişti.... bir başka sinek de,darwin'in ve darwincilerin kurduğu düzenlerin(materyalist,kapitalist,komünist) sonunu mu getiriyor? cenab-ı ALLAH ,kur'an-ı kerim'in ,vahyin izinden,yolundan,istikametinden giden kişi ,kurum ve örgütlenmelere yardım ediyor...böyle inanıyorum.Beğen Toplam 17 beğeni
-
HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet EtALLAH işte ..yeri göğü yaratan içindekilerini saklamasınıda yok etmesinide bilir?..... ....tek kelime ile darwincilere büyük bir darbe daha?...ALLAH(bilinmeyen) yarattıklarının delillerini zaman içinde saklayıp işte böyle yüzlerine vuruyor?..bence artık insan yüzüne çıkmasınlar? o kadar aciz ve komik duruma düşüyorlarki? 100 üniversite bitirseler? ALLAHın yarattıklarına akılları ermez,çünkü o akılıda beyinlerine koyan o.Beğen Toplam 29 beğeni