Engelli 300 asker adayı için kına gecesi

Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki yaklaşık 300 engelli asker adayı için Esenler'de kına gecesi düzenlendi.

Engelli 300 asker adayı için kına gecesi
Engelli 300 asker adayı için kına gecesi
GİRİŞ 08.05.2013 22:21 GÜNCELLEME 09.05.2013 00:52

Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyenlerin temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanacak 300 genç ile aileleri kına gecesinde bir araya geldi. Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Engelliler Merkezi (İSEM) ve İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki ilçelerde faaliyet gösteren engelli derneklerinin ortaklaşa düzenlediği programla, Esenler Dörtyol Meydanı'nda davullu - zurnalı kına gecesi düzenlendi.

Kına gecesine katılan Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, ülkeyi bozguna uğratmak isteyenlerin karşısında ilk olarak engelli Mehmetlerin duracağını söyledi. Başkan sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bugün Esenler için bu meydan da bu organizasyona ev sahipliği yapmak güzel bir mutluluk. Bugün en güzel mutluluğu yaşayanlar burada çocuklarının askere gidiş kınasını yakan anne ve babalardır. Ben bu anne ve babaları tebrik ediyorum.

Evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz. Evlatlarınız yarın o asker elbisesini giyecekler. Mehmetçik olacaklar. O Mehmetçiklerle gurur duyabilirsiniz. Allah onların ömürlerini uzun etsin. Kaderlerini açık etsin. İnşallah onlar ömür boyu sizlerle huzur içerisinde yaşasınlar. Engellisi yada engelsizi bu toprak üzerinde kim kime hesap yapıyorsa kim ki bu toprakta bir bozgunculuk yapmaya çalışıyorsa ilk karşısına dikilecek olan engelli Mehmet, engelli Ahmet ve engelli Hasan olacaktır. Allahın izniyle."

Oğluna kına yakıp askere göndermek için Esenler Meydanı'na gelen baba Hasan Telev, oğlu Ahmet'le gurur duyduğunu söyledi. Telev duygularını şöyle ifade etti: "Ne güzel oğlum asker oldu. Gurur ve şeref duyuyorum oğlumdan. Esenler Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bize bu duyguyu yaşattığı için gerçekten çok mutlu olduk. Oğlumla ne kadar gurur duysam azdır. Allah'a çok şükür bugünleri gördük."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan son dakika yeni lider açıklaması! Tartışmalara son noktayı koydular
Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi