Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı

Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı
Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı
GİRİŞ 12.05.2013 00:31 GÜNCELLEME 12.05.2013 00:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında görsel, yazılı ve internet yayın organlarında, delil niteliğinde bulunan olay yerinin, yaralı ve ölülerin görüntülerinin yayımlandığının tespit edildiğini belirterek, yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi, yayın yasağı kararı aldı.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

"Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulü ile, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve pek çok kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili söz konusu soruşturmaya ilişkin dosya ve soruşturma kapsamı içinde kalan olay yerinde ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin, olay içeriğine ilişkin her türlü sesli, görüntülü ve yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin CMK madde 153 ve diğer maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına karar verildi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Libertas Infinitus 11 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset kurumunun hesap vermesi?. Siyaset kurumunun hesap verebilir durumda olduğu ülkelerde yayın yasağını bir nebze anlarım. Ancak bizde böyle bir hesap sorma/hesap verme kültürü yok! Yayın yasağını doğru bulmuyorum. Ne olup bittiğini bir vatandaş olarak bilmek en doğal hakkımdır!
    Cevapla
  • samet 11 yıl önce Şikayet Et
    ..... Maalesef geç kalındı... Medya define bulmuş gibi parçalanmış ve yanmış vücutları tüm dünyaya gönül rahatlığı içerisinde sundu.. Keşke bu tür durumlarda gösterilen içeriğin dozu ayarlanılabilse...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB2 İHA'lar, orman yangınına müdahaleyi 10 dakikaya düşürdü
8 bankadan faizsiz kredi: Başvuru şartları belli oldu!