Eğitim Bir-Sen'den Cumhuriyet'e tepki

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan, Ankara'da Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi ile ilgili Cumhuriyet gazetesinin 15 Mayıs 2013 tarihli sayısında çıkan 'Alevi -Sünni ayrımı' haberin kirli bir oyun olduğunu savundu.

Eğitim Bir-Sen'den Cumhuriyet'e tepki
Eğitim Bir-Sen'den Cumhuriyet'e tepki
GİRİŞ 17.05.2013 12:10 GÜNCELLEME 17.05.2013 12:10

Cemil Erkan, konuya tepki için yaptığı yazılı açıklamada, "Öğretmen öğrencileri sıralara ayrı oturttu spotuyla verilen habere konu edilen hususlar tam bir düzmece ve çarpıtmadır. Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde bir grup öğrencinin okulda dini vecibelerini yerine getirebilecekleri yer gösterilmesi taleplerini önlemek için organize bir hareketle mühendisliğe soyunan ve 28 Şubat'ta görmeye alışık olduğumuz düzmece haberlere sarılanların kirli tezgâhları sırıtmaktadır.

Okulda mescit açılması için öğrencilerin ailelerinden imzalı dilekçe getirmeleri yönünde baskı yaptığı iddiası ile hedefe oturtulan Tarih öğretmeni Nuri Işık'ın dilekçe getirmeyen öğrencileri Alevi-Sünni diye ayrı oturtarak 'Komünistler ve Aleviler kucak kucağa oturan milletlerdir' dediğini iddia edenlerin attıkları iftiradan yüzleri kızarmalıdır. Bunu organize edenlerin kimler olduğunu ve kimleri maşa olarak kullanmaya çalıştıklarını biliyoruz. Okulun huzurunu bozmaya ve öğrenciler tarafından sevilen birkaç öğretmeni okuldan göndermeye yönelik tezgâh kuranların yaptıkları kirli oyun deşifre olacaktır. Kendi kişisel hesaplarına ve husumetlerine öğrencileri alet ederek yol almaya çalışanların iğrençliklerinin kesinlikle ortaya çıkacağına inanıyoruz." dedi.

"28 ŞUBAT'IN KİRLİ BİR KOPYASI"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya ilişkin inceleme başlattığını söyleyen Erkan, açıklamasında şöyle devam etti: "28 Şubat'ın kirli haberlerinin yeni bir kopyasını üretenleri uyarıyor; kirli ellerinizi okullardan, milletin dininden, mezhebinden, birliğinden ve kardeşliğinden çekiniz diyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulunuyor ve bir an önce kirli tezgâhı deşifre etmelerini bekliyoruz. Vicdan, ahlak ve insanlıktan nasibini almayan hilebazların, hileleri ve çirkinlikleriyle yüzleşecekleri ama pişkinliklerinden dolayı asla utanmayacakları günün yakın olduğunu düşünüyoruz. Akdere Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde ibadet yeri talebiyle idareye dilekçe veren öğrencilerin haklı taleplerini engelleme adına atraksiyon geliştiren ve klişe oyunlarıyla aslı astarı olmayan senaryolar üretip 'Alevi-Sünni ayrımı' başlığı ile basına taşıyanlar kirli tezgah içerisindedirler. Söz konusu haberde üyemiz Nuri Işık'a iftira atarak 'bir taşla iki kuş vurabilir miyiz' hesapları yapanlar unutmasınlar ki kirli tezgahları eninde sonunda deşifre olacaktır. İftira ile yola çıkanların mumu yatsıya kadar sürmeyecek ve attıkları bumerang kendi suratlarında patlayacaktır. Eğer bu ülkede adalet varsa bu adaletin eninde sonunda yerini bulacağına inanıyor, öğrencileri, velileri pis emellerine alet edenleri kınıyoruz."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bülent Kerimoğlu: Ekrem İmamoğlu, bir elinde ayı bir elinde güneşi tuttuğuna inanıyor
İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı