Vali Mutlu'dan 13. günde 'Özür' geldi

13. güne giren Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Twitter'dan açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gençlere selam gönderdi. Mutlu, son twitinde ise 'özür' diledi.

Vali Mutlu'dan 13. günde 'Özür' geldi
Vali Mutlu'dan 13. günde 'Özür' geldi
GİRİŞ 09.06.2013 09:09 GÜNCELLEME 09.06.2013 13:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Vali Mutlu, "Gezi parkında kuş sesleri, ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu? Aranızda olmak isterdim" dedi.

Gezi Parkı 13'üncü gününe uyanırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sabahın erken saatlerinde Gezi Parkı ile ilgili sosyal paylaşım sitesi twitter'dan mesajlar yayınladı. Mutlu Gezi Parkı ile ilgili ilk olarak "İki saat uyudum ve uyuyamadım. Sıcak yatakları yerine Gezi Parkı'nda yatan bu ülkenin gençlerine selam vermek için ayaktayım" dedi.

Mutlu Gezi Parkı ile ilgili twetlerinde şunlara yer verdi:

"Kendilerini sadece özgür birey, partiler üstünde yurttaş, hiç kimsenin peşinde olmayan, kendi düşüncelerinin savunucusu görenleri selamlıyorum."

"Günlerdir Gezi Parkı'nda duran bizim ülkemizin insanları ve gençlerine gecikmiş selamlarlarımızı iletiyorum. Sabahınız huzurlu olsun, merhaba."
"Her türlü olumlu olumsuz değerlendirme dışında, bizim insanımızla, gencimizde konuşmanın ötesinde hiç birşeyin önemli olmadığına inanıyorum."

"Anlaşsakta anlaşmasakta bizim birbirimizle dertleşmek, birbirimizin gözüne insanca ve adaletle bakmamız şarttır, her fert değerli ve özeldir."

"Her türlü eleştiriye açık bir sohbeti Gezi Parkı'nın kendini sadece özgür birey,yurttaş olarak tanımlayan gençleriyle yapmak istiyorum.

Gençler,Gezi parkında kuş sesleri,ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu?Aranızda olmak isterdim."

ÖZÜR DİLEDİ

Öğle saatlerinde bir kez daha Twitter'dan açıklama yapan Vali Mutlu, polisin orantısız müdahalesi nedeniyle özür diledi.

Vali Mutlu, mesajında şöyle dedi: "Yaşanan olaylar içinde zaman zaman görülen ferdi hata ve aşırılıklar özür dilemeyi gerektirir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Dogukan Batuhan 11 yıl önce Şikayet Et
    Iste futbol takimi tutar gibi,takim tutmak buna denir. Adami 1 mayista goklere cikartan AKP liler,simdi yerden yere vuruyor.Benden size soylemesi,bu basbakan sizin dengenizi iyice bozdu.Dun A dediginize bugun B diyorsunuz ve noluyor lan deyip duruyorsunuz.Bu vali,sutlanacagini anladi ve oyle veya boyle yerinin degisecegini bildigi icin,politik olmayan,kisisel goruslerini beyan etti.Buyuk ihtimal vicdan meselesi yapti.O halen sizin valiniz merak etmeyin.
    Cevapla
  • kazımm 11 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum..? . önüne gelen bu eylemcilerden özür diliyor, ya peki halkın geri kalanından kim özür dileyecek, yaralanan günlerdir evine gitmeyen, halka düşman gösterilen polislerden kim özür dileyecek? huzuru bozulan, hertürlü küfür ve hakarete maruz kalan insanlardan kim özür dileyek? milletin dükkanını yağmalayan, belediye otobüslerini harap eden, durakları parçalayan, binaları yakan, sokakları savaş alanına çeviren insanlardan neyin özürü dileniliyo? bu eylemler sırasında taksimde kaç kadına tecavüz edildi? bu kargaşadan istifade kaç kişinin evi soyuldu? kaç tane küçük esnaf zarar gördü? bu insanlardan kim özür dileyecek? benden kim özür dileyecek ya hu kim kim ?
    Cevapla
  • hasan yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    diyalog kur denmiştir. başka bir şey demeye gerek yok
    Cevapla
  • oğuzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    ALİ MERT SANA KATILIYORUM. vali mağduriyeti yanlış yerde arıyor oradaki eylemciler masum değildir eğer kukla olmasalardı ülkemiz böyle zarar görmezdi sen kartını yanlış yere oynuyorsun burdan hiç iyi gözükmüyorsun bu adamlarla anlaşma olmaz istediklerini yaparsan dururlar ancak vali bey
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    uyanın artık Akp liler. Abdullah Gülün önü açılıyor... Bence sakıncası yok sevdiğim bir insan üslubu herkezi kucaklayıcı ve sevgi dolu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hatay semalarında geceyi aydınlatan gizemli cisim! Çok sayıda ilden görüldü
Süper Lig'de 4 haftanın en iyi 11'ini açıkladılar