Japon turisti önce öldürmüş sonra tecavüz etmiş

Göreme beldesinde bir Japon turisti öldürdüğü, diğerini de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

GİRİŞ 11.09.2013 18:25 GÜNCELLEME 11.09.2013 22:52
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlı M.V.D. (27) savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yok etmek amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından tutuklanan zanlı, Nevşehir Kapalı Cezaevine konuldu.

Öte yandan, Adliyeden çıkarılışı sırasında zanlının yakınları görüntü almaya çalışan Türk ve Japon gazetecilere saldırdı, pet şişe fırlattı. Polisin engellemede yetersiz kaldığı olayda, bazı Japon gazeteciler darp edildi.

Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, önceki gün öğleden sonra bıçaklı saldırıya uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.

KATİL ZANLISI JAPON TURİSTİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TECAVÜZ ETMİŞ

Nevşehir'in Göreme beldesinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Japon Mai Kurkiharac'ın öldürüldükten sonra tecavüze uğradığı ortaya çıkarken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlının yakınları görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Zanlı M.V.D. adliyeden çıkarılırken yakınları görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. Çıkan arbede sonucunda çevik kuvvet ekipleri zanlının yakınlarına müdahale etti. Zanlı, jandarma aracına bindirilerek cezaevine götürüldü.

Tutuklama kararının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan soruşturmada elde edilen delil ve bulgulara göre Japon vatandaşlarından Mai Kurkiharac kesici alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakılmış. Hosie Teramatsu'ya ise cinsel saldırıda bulunarak öldürmeye teşebbüs edilmiştir. Yukarıda anlatılan eylemlerin karşılığı olan ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarının fail veya faillerinin elde edilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda saldırıyı yaptığı konusunda hakkında yeterli şüpheler elde edilen M.V.D. isimli şahıs, 10.09.2013 tarihinde saat 13.00'de yakalanarak gözaltına alınmıştır. 11.09.2013 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza çıkarılan M.V.D.'nin ifadesi alınmıştır. Şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından dosyada elde edilen deliller kapsamında tutuklanması talebi ile Nevşehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Şüpheli M.V.D.'nin Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan sorgulamasının ardından şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma veya delilleri gizlemesi yönünde mahkemece şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen, yukarıda yazılı suçların CMK 100. maddesinde sayılan suçlardan olması, yasalarda öngörülen ceza miktarları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verilmiştir. Ülkemize turist olarak gelen Japon vatandaşı Mai Kurkiharac'ın öldürülmesi sebebiyle tüm Japon halkına baş sağlığı dileklerimizi sunarız" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • mustafa ulvi 11 yıl önce Şikayet Et
    Olaya bak... Adam hem öldürüyor, hem tecavüz ediyor.. ve yaşıyor.. Biz vergi veriyoruz. Bizim paralarımızla katil besleniyor, içeride gülüyor, eğleniyor, kendini tatmin ediyor.. Böyle şey mi olur ? Bu adamı ya yakacaksın ya da idam edeceksin. İnsanın hayatından daha önemli şey insanın hayatını koruyan düzendir. Düzeni bozanı asla affetmemek lazım. Asla! Asla! Asla!
    Cevapla
  • Kursuna 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazzikki bu olaylar her yerde oluyor.. Böyle insanlar oldukca masumlarda darbeyi görecek. Bunlari devlet cezalandirmasi lazim. Bu böyle gitmez, huzur düzen kalmadi, kimse rahatcana gezemiyecekmi? Sanmiyormu bu hapisanede cok rahat durduracaklar.... Acirim halimize, neydik nolduk. Bu olay yillar öncede vardi kiyamete kadarda böyle gider. Annamiza bacilarimiza göz kulak olsak bunlar olmaz, her anne annedir, her bacida kardesdir. Biraz daha dikkat edelim lütfen. Peygamber efendimizi ve Rabbimizi üzmekteyik.
    Cevapla
  • Murat Naci Doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    Mezarlarında rahat etmeyesiler... Taşları bağladı; itleri saldı; Önüne sürdüğü zehirli baldı; Bilmem kaç nesil hep cahil kaldı; Aç kurtlar gibi sürüye daldı. (İsmail Erdoğan'dan)
    Cevapla
  • cengizhan 11 yıl önce Şikayet Et
    kemalistlerin ve ulusalcıların eseri işte bu. artık istediğiniz kadar övünebilirsiniz. sapık, dinsiz ve ateist bir nesil yetiştirdiniz.
    Cevapla
  • fatih kılıçer 11 yıl önce Şikayet Et
    güney kuzey rumuzlu kişiye. bu kadar dar düşünmekten vazgeçin artık. Sıyrılın bu kalıplardan. Adam gitmiş sapık bir düşünce ile elin japonuna tecavüz edip öldürmüş anladın mı öldürmüş. Sende kalkıp diyorsun ki AKP nin yasaları yüzünden yapmış. Ya bu adamın ruhu bozuk, pisikolojisi bozuk, ahlakı bozuk velhasıl kendi bozuk. ne alakası var yasalarla yok 5 sene yatıp çıkıyorda falan. Ben şunu bilirim böyle yapanın taksimde ipde sallandıracaksın herkesin gözü önünde bak bir daha yapan var mı. İşte sana akp yasası değil şeriat kanunları ALLAH'ın emirleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'den şaka gibi açıklama: Hedef Hindistan!
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!