Rus ihlali sonrası Türkiye'den kritik hamle
Rusya’nın Türk hava sahası ihlaline karşı Ankara, ‘Patriot’ sistemlerinin yeniden konuşlanması için harekete geçiyor.

Ankara, Rusya'nın hava sahası ihlaline karşı, geçtiğimiz yaz geri çekilen Patriot Bataryaları'nın yeniden konuşlanması için harekete geçiyor. Özellikle İncirlik'te askeri personel ve uçakları bulunan ABD ve Almanya'nın envanterindeki Patriot Hava Savunma Sistemleri'nin, Ankara'nın yapacağı çağrının ardından Türkiye Suriye Sınır hattına yerleştirilmesi bekleniyor.
24 Kasım'da hava sahası ihlali yapan Rus uçağının, angajman kuralları kapsamında düşürülmesinin ardından, NATO, tehdit oluşturan ihlallerin sürmesi halinde, ''Patriot Sistemlerinin'' yeniden Türkiye'ye konuşlandırılması kararı vermişti.
CESARET KAZANDILAR
Hali hazırda Türkiye'de sadece İspanya'ya ait füze bataryaları bulunuyor. Bunun dışında ABD, Doğu Akdeniz'de konuşlu, TAAHD füze sistemleriyle koruma sağlıyor. Ancak Patriot bataryalarının bölgeden çekilmesinin ardından Rusya'nın cesaret kazandığı ve bölgedeki hareket serbestliğini artırdığı dile getiriliyor.
-
Erhan 9 yıl önce Şikayet EtUzun menzilli düze üretimine geçilmeli ondan bundan silah dilenme ile olmuyorBeğen
-
misafir 9 yıl önce Şikayet Etruslarin türkiyeye karsi bu düsmanca tutumlari , cok kisa sürede türkiyeyi nükler gücler arasina katacak , 1 yil icerisinde ise moskovayi vurabilecek füzelere sahip olacak , demedi demeyin.Beğen Toplam 1 beğeni
-
ens11 9 yıl önce Şikayet EtAcilen Türkiyede bir nükleer santral kurulup nükleer silah üretimine başlanması lazım.Beğen Toplam 1 beğeni
-
murat 9 yıl önce Şikayet Etevet eski hükümetler ne yaptı giti satın aldı kendisi yapmadı kendi silahımız olsaydı şimdi ülke olarak daha rahat idikBeğen Toplam 3 beğeni
-
enes 9 yıl önce Şikayet Etbizimde patriotumuz olsun her yerimiz tehlikeBeğen Toplam 4 beğeni