Polis Akademisi (PAEM) başvurusu nasıl yapılır? KPSS, yaş, boy şartı...

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde yer alan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 1.800 erkek 200 kadın olmak üzere toplamda 2.000 kişilik komiser yardımcısı alımı için ön başvurular başladı. Başvuru ekranı ve şartları haberimizde yer almaktadır.

Polis Akademisi (PAEM) başvurusu nasıl yapılır? KPSS, yaş, boy şartı...
Polis Akademisi (PAEM) başvurusu nasıl yapılır? KPSS, yaş, boy şartı...
GİRİŞ 19.09.2019 09:32 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:32

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2019-2020 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın,1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı Ön Başvuru işlemleri bugün başlamış olup, 27 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir. Peki başvuru şartları neler?

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2) Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

3) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek puan türünden taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (2018 veya 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için sınav için belirlenen taban puanın en az % 90’ını almış olmak, ( 2018 veya 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (63,000) taban puan veya üzerinde ) 

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın (Değişik ibare:RG-17/8/2018-30512) 1 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,, (01/01/1990 ve sonrası doğmuş olmak) 

5) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, 

6) Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Sağlık Şartlarını indirmek için Tıklayın) ( PAEM Lisans mezunu adayların boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır. Adayların; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir. ) 7) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

8) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm 4 olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak, 

9) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, 

10) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, 

11) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak, 

12) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

13) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, 

14) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. 

15) Erkek adaylar için şahsen başvuru tarihi itibariyle 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiği bulunmamak,(Ocak 2020 tarihine kadar askerliği ile ilişiği bulunmamak) PAEM’e başvuran adayların Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş Eğitim Ve Öğretim yönetmeliğinin adaylarda aranılan şartlar başlıklı 9. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Ön başvuruda bulunmak isteyen adaylar tarafından önce sınav başvuru ücreti olan 130.00 TL (YÜZ Otuz Türk Lirası) 17 Eylül 2019 saat 09:00’dan, 27 Eylül 2019 saat 17:00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 2019 YILI 5. DÖNEM PAEM LİSANS MEZUNU GİRİŞ SINAVI nolu hesaba yatırılacaktır.

Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. (Halkbank İnternet Bankacılığından ve Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı, EFT ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)

UYARI: 

2019 Yılı 5. Dönem Lisans Mezunu PAEM Öğrenci Adaylığı Giriş Sınavına

başvuruda bulunan adaylardan;

- Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da

yapamayan,

- Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından

herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan,

sınavı geçersiz sayılan,

- Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,

- Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret

yatıran,

- Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adaylar,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ön başvuruda bulunacak adaylar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet hesapları ile 17 Eylül -27 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır. 

E-Devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. 

E-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 

- T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanının aslı (Başvuru yapan adaylar başvuru esnasında nüfus cüzdanlarının aslını ibraz etmek zorundadır) 

- Sınav giriş belgesi, Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına kadar aday için şahsen müracaatta bulunmak üzere randevu bilgilerini gösterir sınav giriş belgesi düzenlenir. Giriş belgeleri www.pa.edu.tr adresi üzerinden yayınlanacaktır. Bu sıralamanın dışında kalan diğer ön başvuruda bulunanlar için sınav giriş belgesi düzenlenmez. 

- Sınav başvuru Dilekçesi, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.) 

- Son bir yıl içerisinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf, 

- Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş tahsisi ile ilgili mahkeme kararı, 

- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocuklarından, Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin kurumca onaylı örneği, 

- Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.) Adli Sicil kaydı olan adayların mahkeme kararlarının fotokopisi 

- PAEM öğrenci adayları için sağlık bilgilendirme formu (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgi formu www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.) 

- Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrakı www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.) 

- Erkek adayların, 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiğinin bulunmadığına dair resmi belge getirmeleri gerekmektedir. 

SINAVLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER 

Giriş sınavı; ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat/sözlü sınavı şeklinde yapılır. 

Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda ön başvuru ve müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlıkça değiştirilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan'dan KAAN hamlesi: 100 tane istiyorlar
Bayraktar AKINCI’dan süpersonik füze ile tam isabet!