Özhaseki: İşte Türkiye'nin en iyi projesi

8. Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri programı yapıldı. Program öncesinde konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'nin son yüzyılda ortaya koyduğu proje ve vizyon Türk okullarıdır" dedi.

Özhaseki: İşte Türkiye'nin en iyi projesi
Özhaseki: İşte Türkiye'nin en iyi projesi
GİRİŞ 04.06.2010 22:02 GÜNCELLEME 04.06.2010 22:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkçe Olimpiyatlarının Kayseri etkinlikleri Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 10 binin üzerinde izleyicinin seyrettiği programın açılış konuşmasını Başkan Mehmet Özhaseki yaptı. Özhaseki, kimisi Afrika'dan kimisi deniz aşırı ülkelerden bizim coğrafyamızda sıkıntıların olduğu içimizin sıkıntılı olduğu dönemde bu çocukların barış, sevgi ve hoşgörü getirdiğini söyledi. Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıyafetleri, görünüşleri bize benzemiyor. Ama Türkçe konuşup Türkçe şiir okuyorlar.

 Masumiyetlikleri ve içtenlikleriyle buradalar. Türkiye'nin son yüzyılında içinde ortaya koyduğu proje ve vizyon Türk okullarıdır. Bu okullarda yetişen öğrencilerimiz bizim büyükelçimiz, konsolosumuz, dostlarımız ve adresimiz gibi faaliyet gösteriyorlar. Türkçe öğrenerek bize ait değerlere sahip oluyorlar. Türk gibi düşünüyorlar. Hacı Bektaşı Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre dinletisini öğreniyorlar. Düşmanlığın çok alkış aldığı hoşgörüden bahsetmek kolay değil. Ama yavrularımız bunu öğreniyor.

Öğretmenlerimiz gönüllü olarak oralarda görev yapıyor. Elleri öpülesi arkadaşlarımız modern zamanın dervişi alperenleri ve horasanları. Türkiye'deki standartların gerisinde ortamda aşk, sevgi ve fedakarlıkla çalışıyorlar. Sevgi ve aşk ile oralara gidiyorlar. Gittikleri yerde de Allah bereketini veriyor. Bu arkadaşlarımız anasından babasında ve yarından ayrılıp yurt dışına gidiyor. Geri dönmeye değil ölmeye gidiyor. Bu çocukların yaptığı işler kolay değil. Hakikaten güzel işler yapıyorlar. Gittikleri ülkelerde Türkiye ile bağlantı sağlıyorlar. Olay öğrenci yetiştirmekten ziyade de ülkeler arasında muhabbete vesile oluyorlar."

Daha sonra program 22 ülkeden gelen 57 öğrencinin sahne almasıyla devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mahir taştan 14 yıl önce Şikayet Et
    . kardeşim bunlara sakın güvenmeyin şu anda oy oranınıza göre size yakınlaşıyorlar baykalla dirsek temasındalar sakın ola ha en ufak yerde satarlar fazla iltifat etmeyin...dostlarını farklı yerde arıyorlar...müslümanları hristiyanlaştırmaya çalışıyorlar....bir yüzüne tokat yersen diğer tarafını dön ki bir de oraya vvursunlar...ama allah müslümanların dostudur....şarkıyla türküyle islam anlattığını zannedenlere vay vay vayyy...muhammedi müminler nerede şimdikiler nerede....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyine harekat! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
SSK, Bağ-Kur'lu için %24.73'lük artış! İşte kuruşu kuruşuna emekli maaş hesaplaması....