Yoğurdun içinden domuz jelatini çıktı!

Gıda teröristleri yoğurdun da tadını kaçırdı... Yoğurtta maliyeti düşürmek için domuz jelatini ve diğer katkılar kullanılıyor.

Yoğurdun içinden domuz jelatini çıktı!
Yoğurdun içinden domuz jelatini çıktı!
GİRİŞ 10.05.2012 14:29 GÜNCELLEME 10.05.2012 14:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gıda teröristleri bu sefer de vatandaşın yoğurduna el uzattı. Yoğurdun içine domuz jelatini ve kullanım izni belli bir miktarda olan, fazlasında çok ciddi hastalıklara yol açan selüloz ile milamin gibi katkı maddeleri katılıyor.

Uzmanlar, yoğurt üretirken kaynatılan sütün yüzde 40'ının buharlaştığını, bu nedenle artan maliyeti önlemek için su tutan; hayvan derisi ve kemiğinden yapılan jelatin gibi katkı maddelerin kullanıldığını, 'doğal' diye aldığımız yoğurtların sağlıksız olduğunu belirtiyor.

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Dr. Samim Saner, az süt kullanarak yoğurt kıvamını tutturmak adına kıvam artırıcı ve hastalıklara yol açan katkıların kullanıldığını söyledi.

Malta humması ve brusella gibi hastalıkların bu şekilde üretilen ürünlerden kaynaklandığını belirten Saner, şunları kaydetti:

CİDDİ HASTALIKLAR VAR

"Çiğ sütten yapılan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa ciddi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz." Tüketicinin güvenli ve Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri alması gerektiğini hatırlatan Saner, çömlekte 'köy ürünü' diye satılan markasız yoğurtlara özellikle dikkat edilmeli...

'KAYMAK' DİYE MARGARİN YEMEYİN

'Kaymaklı yoğurt' diye satılan ürünlerin gerçek olmadığını söyleyen uzmanlar, üzerindeki tabakanın da margarinden yapıldığını belirtiyor. Toplu yemekte kullanılan ve tereyağı aroması bulunan margarinin bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine 'kaymak' diye döküldüğünü anlatan uzmanlar, tüketicinin 'doğal yoğurt' reklamıyla kandırıldığını vurguluyor.   

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 17
  • hacı murat 12 yıl önce Şikayet Et
    malesef türkiyede jelatin fabrikası yok. koskoca 70 milyon nufusu olan türkiyede jeletin fabrikası yok. türkiye jelatini avrupadan ve diğer ülkelerden ihraç ediyor. jelatinin hammaddesi ise hayvanların derisi ile eti arasında bulunur. avrupa müslümanlara özel, sığır jelatini kullanmayacağına göre türkiyede jelatin içeren tüm gıda maddelerinde domuz katkısı bulunmaktadır. buna çocuklarımıza yedirdiğimiz o yumuşak meyveli şekerlerde dahil.... velhasılı türkiyede helal gıda sertifikası acilen gıda kodeksi mecburiyetine girmelidir. ak koyun kara koyun o zaman belli olur. şu anda helal gıda sertifikası almayan bir çok islami şirket bile bu duruma yanaşmamaktadır. sebep ise tamamen ticari kaygılardır......
    Cevapla
  • Mümtaz Aydin 12 yıl önce Şikayet Et
    jelatin hakkinda. sayin yorumcular, jelatin dediginiz sey ülkemize sadece avrupadan ithal edilmekte ve avrupada bu jelatin sadece domuzdan imal edilmektedir. lütfen gida ürünlerinin ambalajlarinin arkasini okuyunuz ve jelatin (gelatine) olanlarini tespit ediniz. emin olun hepimiz bir domuzcugu bu vakte kadar coktan tüketmisizdir. elma sulari dahi jelatin sayesinde berraklastirildigina göre, nerlerde nasil kullaniliyor siz tahmin edin.
    Cevapla
  • erkan uzun 12 yıl önce Şikayet Et
    isim marka. onda şu çuktı bunda bu çıktı o sahte bu gdo lu bunlara en büyük ceza para cezası değil madem bunlar sahtekar çıkın şu marka bu marka diye isim verin şu ana kadar milletin kafasını karıştırıyolar. bir korkunuzmu var yoksa
    Cevapla
  • Bahtiyar EFE 12 yıl önce Şikayet Et
    bence protesto şu şekilde yapılır :. bu firmalar teşhir edilikten sonra teşhir edilen firmanın hiçbir ürününü almazsın bir daha(ama samimi olmak lazım). vay efendim bu ürünü kötü ama diğer ürünü güzeldir demezsin. daha sonra bu firmanın sahibinden tutun da en alt düzeyde çalışanına kadar bütün mensuplarına sosyal baskı uygularsın(kanunlara dayalı hiçbir şey söylemediğimin farkındayım. çünkü hiçbir caydırıcılıkları yok.) konuşmazsın, görüşmezsin.. hatta akrabalarına kadar uygularsın ki bu yakın çevreden hiç birinin üstüne firma açamasınlar. ha tabii protesto da edilmeli.. gerekirse gidip fabrikanın önünde kamp kurmalı.. illa firma ismine gerek yok. türkiye'de jelatin gerçeği diye aratırsak eğer durumumuzu öğreniriz. bir daha tekrar edeyim. samimi olmak lazım. saygılarımla..
    Cevapla
  • enemahluk 12 yıl önce Şikayet Et
    helal gıda sertifikası. bizler tüketici olarak helal gıda sertifikası alan kuruluşları tercih etmeliyiz. yoksa helal olarak kazandığımız parayla farkına varmadan haram lokmadan kurtulamayacağız. hatırlarsanız zaman zaman yapılan boykot çağrıları vardı. asıl boykot bu şekilde olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da DEM Partili iki ilçe yöneticisi tutuklandı
Bayraktar TB2 SİHA Hırvatistan semalarını koruyacak