Hatay'da Esed'e destek için provokatif eylem

Suriyeli sığınmacılar üzerinden Hatay'ı karştırmak isteyen ve Esad ailesi ile yakınlığı bilinen THKP-C'li Mihraç Ural'ın başını çektiği 'Acilciler' örgütü ilk provokatif eylemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 1000 kişilik bir grup Esed'e destek için yürüyüş yapıyor.

GİRİŞ 01.09.2012 16:06 GÜNCELLEME 01.09.2012 17:29
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Valilik önünde toplanan ve aralarında Emek Partisi, Eğitim-Sen, DİSK, KESK, ÖDP ve TMMOB  üyelerinin de bulunduğu gruptakiler, geniş güvenlik önlemleri altında İnönü Caddesi'nden Ulus Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın takip ettiği yürüyüşte emniyet yetkilileri, platform yetkililerini, ''yürüyüşün izinsiz olduğu'' yönünde uyardı. Gruptakilerin Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yapıp dağılacağını söylemesi üzerine grubun yürüyüşe devam etmesine izin verildi.

Yürüyüş sırasında, Arapça, ''Kanımız canımız Esed'e feda'', ''Suriye halkı yalnız değildir'' şeklinde slogan atan gruptakiler, ''Faşizme karşı omuz omuza'', ''Suriye'de savaşı istemiyoruz'' yazılı dövizler taşıdı.

Grubun yürüyüşüne, geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

<<<Hatay'ı karıştırmak isteyen adam bakın kim çıktı? >>>

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • SAMİMİYET TESTİ 12 yıl önce Şikayet Et
    mezhepçi bi güruh buraya toplanmış tartışıyorlar.... mezhepleri ne olursa olsun... hatay antep urfa ve kiliste suriyeli mültecilerin gelmesinden sonra yaşanan bir takım tatsızlıklar ve huzursulukların üzerine.... daha planlı ve programlı militar grupların sıradan mültecilerin dışında ***(ki onlar bizim için allahın göndermiş olduğu misafirlerdir) mezhepçi ve gerici unsurlar.. esada karşı olan kin ve öfkesini hatayın kilisin yerel halkından (esadle hiçbir alakası olmayan*** çoğu diktalara karşı türkiye cumhuriyetinin demokrat vatandaşı olan kişilerden almaya çalışmışlardır... bu ülkede bu tarz provakatif olaylara kadar hiçkimse mülteciler hakkında en ufak bir olumsuz eleştiride bulunmadı ***hatta desteklediler... taki onlar.. kendisine destek olan türkiye cum. vatandaşlarına karşı ayrımcı ve gerici yaklaşımlar sergileyene kadar... bu bir kısım militar kişiler... mültecilerin içine saklanmış... ***onların haklı davasını çirkinleştiren**** kendini bilmezler dir....
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    darbelere dur de. ben içimizdeki nusayrilerden bahsetmiyorum çarpıtma yapmayalım..
    Cevapla
  • Arafat Tandoğan 12 yıl önce Şikayet Et
    esada destek mitingindekiler. adana,hatay,mersindeki çoğu alevi vatandaşlarımızın siyasi eğilimleri chp yönündedir yani sol görüşlüdürler;mitingin ekseriyeti de sol örgütlerin bir provakasyonuna dönüşmüştür chp zihniyetinin katkıları yadsınamaz....
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    filmin savak yapım olduğunu sanmıyorum. hatay nusayrileri uyuyan istihbaratçıların tekniğiyle hareket ediyor söz konusu sol örgütler burda zaten tabanı olan örgütlerdir.fakat kolay kolay hatayda eylem yapmazlar,üs bölgesi olarak kullanılır.mesela madımak,gazi olaylarının yıl dönümlerinde adana mersinde olduğu gibi caf caflı miting,yürüyüş gibi etkinlikler pek yapılmaz.söyledik ya sivrilmemeye özen gösterirler,takiyye konusunda uzmandırlar.yani iranın,suriyenin el atmasına gerek yok yeterince alt yapı mevcut.adamların evlerinde baba esdin ve yavru esedin camlanmış resimlerine rastlayabilirsiniz bu da adamların iç dünyasını ortaya koymaya yeter sanırım.doğu da ki kürtçüler örneğinde olduğu gibi davranmıyor olmaları vatana,millete bağlı olduklarını göstermez.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    david. hee yorum yaptığımı zannediyorum ,üyenin biri bizim aleviler diyerek başlamış cilalamış parlatmış,esedin nusayrileriyle ''bizim'' aleviler farklı demiş.ben hataydaki nusayrilerle suriyede ki nusayrilerin inanç,zihniyet yönünden aynı olduklarını ifade ettim,sıkıntı nerde ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Soykırımın 50 işbirlikçisi: Listede yok yok!
Erdoğan'dan sert tepki: Sen kimsin de ferman gönderiyorsun!