PKK'ya büyük darbe: 970 terörist öldürüldü

Asker ve polisin ortak operasyonları PKK'ya büyük darbe indirdi. Yılın ilk 9 ayında Türkiye kırsalı ve Kuzey Irak'ta düzenlenen operasyonlarda 970 terörist öldürüldü, 174'ü teslim oldu.

PKK'ya büyük darbe: 970 terörist öldürüldü
PKK'ya büyük darbe: 970 terörist öldürüldü
GİRİŞ 22.10.2012 12:23 GÜNCELLEME 22.10.2012 16:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde yürütülen iç güvenlik harekatı ile F-16 savaş uçakları tarafından Kuzey Irak'a düzenlenen sınır ötesi hava baskınları konusunda kapsamlı bir rapor hazırladı.

Bugün gazetesinden Kemal Elibol'un haberine taşıdığı rapora göre, bu yılın ilk 9 ayında Türkiye kırsalı ile Kuzey Irak'taki sınır ötesi harekatlarında 970 terörist öldürüldü, 30 terörist yaralı ele geçirildi.

Güvenlik güçlerini başarılı operasyonlarıyla ağır darbe alan PKK'da ciddi çözülmeler yaşandı. 174 terörist örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. 

TERÖRİST SAYISI DÜŞÜYOR

İçişleri Bakanlığı'nın raporuna göre, son dönemde artan kara ve hava harekatları PKK'daki eleman sayısını düşürdü. Daha önce 5 bin 500-6 bin dolayında olan mevcut, 4-4 bin 500'e geriledi. Şu anda Türkiye kırsalında bin 500-bin 600 dolayında silahlı teröristin bulunduğu değerlendiriliyor.

Bordo Bereliler, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve komando birliklerince icra edilen operasyonlarda yakalanan mühimmatın Rusya ve Almanya menşeli olması dikkat çekiyor.

BUGÜN GAZETESİ

YORUMLAR 31
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    bak sevgili kardeşim dadaş! devletin (diğer kamu kurumları dahil) dış borcu 152.748 milyon liradır.. 230 milyar dolar değil bu birinci söyleyeceğim şey. ikincisi bu borçların temelini şimdiki hükümet atmadı. pek sevgili mhp’nin olduğu 3’lü koalisyon zamanında 2001 yılında bütçe gelirlerinin %79,3'ü borç faizine gidiyordu. ayrıca yine o zamanki batan bankaların 50 milyar dolarlık maliyetini ve onun birkaç katı faiz yükünü düşünürsen eskilerin etkisini anlayabilirsin. şimdi faiz ödemeleri bütçe gelirlerinin ancak %11’ini teşkil ediyor. geçmişin yükünü düşünürsen borç yönetimi konusunda ak partinin ne kadar başarılı olduğu görülür. ayrıca borcun gsmh’ya oranı tüm avrupa ülkelerinden iyidir. daha önce çook uzak görülen maastrich kriterleri şimdi çook rahat karşılanmaktadır. hem borç istemiyorsan niye devletin açığını kapatmak için zam yapmasına karşı çıkıyorsun? benzin zammından en çok şikayet edenlerden biri sen değil misin?
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    piyonları öldürsen ne olacak yüz kere dedik elebaşlarını halletmek lazım. emekli olacaklar neredeyse kimlermi. bahoz erdal, murat karayılan, remzi kartal, duran kalkan v.b. terör başlarını bir bir halletmedikten sonra iş bitmez. bu gariban evlatlarını zehirleyip üzerimize gönderen yapıyı bitirmedikten sonra , önemli noktalardaki elebaşlarını etkisiz hale getirmedikten sonra bu iş bitmez.
    Cevapla
  • lokman 11 yıl önce Şikayet Et
    öldürmek çözüm değil şair'in dediği gibi. ve cellat uyandı yatağında bir gece tanrım dedi bu ne zor bilmece öldükçe çoğalıyor adamlar ben tükenmekteyim öldürdükçe... ataol behramoğlu
    Cevapla
  • memoli görkem 11 yıl önce Şikayet Et
    öldürmekle bitirmek. aslında gelen öldürdü giden öldürdü, kimlerler gelip gitmediki ya bitecek ya bitecek dediler, ama onlar bittiler ve bitiremediler hiç biri bitiremez çünki hepsinin çözüm yolu öldürmek. aynen eseed gibi oda çözümü öldürmekte arıyor ve öldürüyor 100 sene daha öldürseniz bu şekil bitmez. ayrıca öldürmeyi övmek ve büyük başarı saymak insani değildir hani bir insani öldürmek bir alemi öldürmek demekti. sayın editor bu yazımın yayınlanmıyacağına emin ama sende demokrasinin desi varsa yayınlarsın.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    vatan. parayla kıyaslanamaz, mücadel sadece parayla, silahlahlada kazanılmaz. önce ne için kiminle mücadele ettiğini bileceksin. sonra kararlılıkla direncini kırıp yok edeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savcı katili teröristi öven kadın, bakın hangi vekilin aracından çıktı! Hani kovmuştunuz
Hizbullah, Mossad karargahını vurdu