Bombardıman altında yardım seferberliği

Suriye-Halep'te sıfır noktasında oldukça zor şartlarda mazlumlara yardımlar ulaştırıldı. İHH ekibi tarafından çekilen 7 dakikalık görüntü savaş bölgesinde yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.

GİRİŞ 05.03.2013 12:36 GÜNCELLEME 05.03.2013 12:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Halep'te savaşın yoğun bir şekilde sürdüğü sıfır noktasındaki sivillere yardımlar ulaştırdı. Bombardıman ve kurşun yağmuru altında yapılan yardım seferberliği bölgedeki zulmü gözler önüne serdi.

Esed'in ordusunun yağdırdığı bombalarla harabeye dönen evlerin yıkık duvarlarından geçerek yürütülen yardım seferberliği saniye saniye kaydedildi.

Bomba ve kurşun sesleri altında karanlık dehlizlerden ve dar sokaklardan geçerek yapılan tehlikeli yolculuk, sonunda götürülen erzaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Keskin nişancıların, özellikle çocukları ve kadınları hedef aldığı bölgelerde yaşayan ve açlıkla mücadele eden halka, pirinç, yağ, makarna ve mercimek gibi gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri dağıtıldı.

Yardım götüren ekip, bombalara ve keskin nişancı ateşine maruz kalmamak için eğilerek geçtiği binaların hiç bir askeri vasfı olmayan tamamen sivillerin yaşadığı evler olduğu görülüyor.

Neredeyse bombalanmamış binanın bulunmadığı Halep'te gidecek yerleri olmayan binlerce insan bomba sesleri altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Halep'teki yaklaşık 6 milyon insanın acil olarak temel gıda başta olmak üzere yaşam malzemelerine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 5
  • Haluk 11 yıl önce Şikayet Et
    Dünya görsün diyor ama... Dünya bu videoyu seyretmez ki gözlerine sokmak lâzım bir şekilde.
    Cevapla
  • atila sss 11 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun !!!. Allah'ım sen dünya üzerinde, zorda kalan , yardıma muhtaç olan ,darda kalan,,zulum gören nerede bir müslüman kardeşimiz varsa onları rahmetinle kucakla,yar ve yardımcıları olsun,sen onları koru yarabbim...amin
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    Erinmeyin Videoyu İzleyin. Haliniz için Allah'a şükredersiniz. Esed'e ve destekçilerine lanet edersiniz. Müslümanlar için biraz üzülür, Biraz da insanlığınızdan utanırsınız. Yarabbi sen bu Esed'in ve destekçilerinin belasını ver Allah'ım.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    IHH mazlumun yanında . IHH başkanı Bülent yıldırım ve ekibi ALLAH rızası için çalışıyorlar, ne mutlu onlara ve IHH destekcilerine ALLAH yar ve yardımcıları olsun .
    Cevapla
  • Ali Aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    Sizleri seviyoruz İHH.... Allah sizlerden razı olsun. Emekleriniz boşa gitmeyecektir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Gökhan Günaydın'ın İmam Hatip nefretine Mustafa Varank'tan sert tepki
Biden adaylıktan çekilirse kimler aday olacak? İsimler gelmeye başladı