Demirkazık hakkında soruşturma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Diyarbakır’a gelişi sırasında havaalanında yakasına sözde Kürdistan bayrağı takan Nil Demirkazık hakkında polis Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Demirkazık hakkında soruşturma
Demirkazık hakkında soruşturma
GİRİŞ 21.09.2007 12:31 GÜNCELLEME 21.09.2007 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
Muharrem KONTAZ'ın haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığını dile getirmesiyle tanınan antikacı Nil Demirkazık’ın başı dertten kurtulmuyor. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan ‘sayın’ diye sözettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Demirkazık, mahkemenin takipsizlik kararı ile beraat etti. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Diyarbakır ziyaretinde yakasına sözde Kürdistan bayrağı rozeti takarak havaalanında bulunan Nil Demirkazık hakkında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Emniyet yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde sözde Kürdistan bayrağı rozeti takarak ‘Sayın Cumhurbaşkanını Kürdistan bayrağı ile karşılayacağım’ sözleri üzerine suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Suç duyurusu üzerine Savcılık, Nil Demirkazık hakkında soruşturma başlattı.

YORUMLAR 1
  • Zaxurani 16 yıl önce Şikayet Et
    Niye Sözde Kurdistan Bayrağı. tamam gerçekten kabul etmiyorsunuz Kurdistanı ama resmi olarak Irakın kuzeyindeki bölgenin adı Federal Kurdistan Bölgesi ve kendine ait bir bayrağı milli marşı dili var. ve bu Bayrak Kurdistan bayrağıdır. sözde Kurdistan bayrağı değil.. Soruşturmadan bu yüzden bir sonuç çıkmaz. çünkübu bayrak resmiyette var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap