Metrobüs minibüsü yedi

Metrobüs devreye gireli haftası dolmamışken aynı güzergahta çalışan 650 minibüs yarı yarıya değer kaybetti. Bakırköy-Topkapı arasında çalışan bir minibüsün hat fiyatı, 600 bin YTL'den 250 bin YTL'ye düştü.

Metrobüs minibüsü yedi
Metrobüs minibüsü yedi
GİRİŞ 23.09.2007 05:05 GÜNCELLEME 23.09.2007 05:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış
Oktay Mehmet'in haberi

Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete giren metrobüsler, İstanbul'da minibüs dönemini sona erdireceğe benziyor. Şimdilik ücretsiz deneme seferlerini sürdüren metrobüsler, minibüs yolcusunu çoktan kendine çekti bile. Daha ilk günden yolcularının yüzde 50'sini metrobüse kaptıran minibüsçüler, önümüzdeki dönemde aynı paraya yolcu taşısalar bile İstanbulluların trafik sorunu yaşamayacak olan metrobüsleri tercih edeceğine inanıyor.

İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk, daha önce minibüsle seyahat eden yolcuların artık metrobüse yöneldiklerini belirterek, “Kısa sürede büyük kaybımız oldu. Daha önce Topkapı-Bakırköy güzergahında çalışan hatlı bir minibüsün ücreti 600 bin YTL'den 250-300 bin YTL'ye düştü. İstanbul'da 7 bin minibüs olduğu göz önünde bulundurduğunda zararın faturası trilyonları buluyor” dedi.

Metrobüs ücretli yolcu taşımaya başlayınca yeni bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade eden Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan minibüsçü esnafını mağdur etmeyecek bir çözüm beklediklerini vurguladı.

SATAN ÇOK ALAN YOK

Topkapı-Florya hattında çalışan minibüs şoförü Yaşar Ünal, daha önce günde 500-600 yolcu taşırken, metrobüslerin devreye girmesiyle bir günde taşıdığı yolcu sayısının 200-250'ye düştüğünü söyledi. Son üç dört gündür bazı seferlerini birkaç yolcuyla tamamladığını ifade eden Ünal, “Her seferde 15 YTL'lik mazot yakıyorum. Bazı seferlerde topladığımız para, yaktığımız mazotu karşılamıyor. Bu durumda minibüs sahiplerinin fazla dayanacaklarını sanmıyorum” dedi.

Ünal, önceleri mal sahibine günlük 200-250 YTL para verirken, bugün 100-150 YTL verebildiklerini belirtiyor.

Minibüs hatlarının değer kaybettiğini gören minibüs sahipleri ise araçlarını satışa çıkarıyor. Topkapı'da çok sayıda minibüsün arka camında 'Hatlı satılık minibüs' ilanı yapıştırıldı bile. Ancak minibüs sektörünün geleceği belli olmadığı için pek kimse minibüs almıyor.

İç hat fiyatları arttı

Bakırköy, Florya, Sefaköy, Küçükçekmece Kanarya güzergahlarında çalışan minibüslerin hat ücretlerinde yüzde 50'ye varan bir düşüş yaşanırken, Bayrampaşa, Esenler-Atışalanı ve Yüzyıl Mahallesi gibi hatlarda çalışan minibüslerin değeri yüzde 10 ile 20 arasında değer kazandı.

YORUMLAR 6
  • Alpsavaş Mustafaoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Beter Olsunlar, İflah Olmasınlar.... Onlar bu şehrin halkına az çektirmediler. Hem görüntü, hem gürültü kirliliği yapıyorlar. Zaten aşağı yukaru bütün dolmuş şoförlerini de dağdan toplayıp yontmadan bu işe koymuşlar. En kutsal değerim üzerine yemin edeim, bunların çoğu trafiği sabote ediyor. Hasta ruhlu bu yarmalar bu psikopatlar bundan da zevk alıyorlar. Yapmamız gereken tek şey dolmuşa binmemek.
    Cevapla
  • Kahraman Saddam Hüseyin 16 yıl önce Şikayet Et
    Fakir minübüsçümü var. Yeter halka eziyet ettiler kalksınlar artık
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 16 yıl önce Şikayet Et
    Kendim Ettim Kendim Buldum!. Minibüs kullanıcıları trafikte işlemedikleri kural hatası bırakmadılar. Kendi hayatlarını tehlikeye attıkları gibi diğer yaya ve sürülürind de hayatlarıyla oynuyorlardı. İstisnalar vardır elbette ama ekserisi bu hatalar ve kaba davranışlar içerisinde. Minibüslerin ve özel halk otobüslerinin olmadığı bir İstanbul hayal etmekteyiz. Saygılarımla.
    Cevapla
  • HARUN_85 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlıss. bu haberi kim yazıyorsa bir daha baksın 250 bin ytl 600 bin ytl ne o minibüslerin plaka fiyatlarınımı veriyorsunuz yoksa bakırköy topkapı hattı fiyatlarınımı 25 ykr 60 ykr hala öğrenemediniz herhalde
    Cevapla
  • Yusuf Narin 16 yıl önce Şikayet Et
    oh be!. Az kaldı kurtulacaz minibüslerden. merak etmeyin işiniz hazır....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı