İlk hızlı trenimiz sınırdan giriyor

Yapımı İspanya’da gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk hızlı treni, yolun durumuna göre saatte 250 km kıza ulaşabilecek. Trende yolcular için en her türlü konfor hazır.

İlk hızlı trenimiz sınırdan giriyor
İlk hızlı trenimiz sınırdan giriyor
GİRİŞ 20.11.2007 00:01 GÜNCELLEME 20.11.2007 00:01
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk hızlı treni, bugün Kapıkule sınır kapısından Türkiye’ye girecek.

TCDD tarafından İspanya’ya yaptırılan ve 6 vagondan oluşan hızlı tren seti, normal seferlerine başlamadan önce test ve ölçüm aletleri ile donatılarak Ankara-Eskişehir hızlı tren hattında sinyal testleri ile yol denemesi yapılacak.

Toplam 419 yolcu kapasiteli sette, 55 business, 354 first class koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu ve 8 kafeteryanın yanı sıra, radyo ve kapalı devre televizyon sistemi bulunuyor.

 Trende ayrıca, business bölümünde laptop güç kaynağı, koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekran, engelliler için tekerlekli sandalye bölümü ve özel tuvaletler de bulunacak.

Hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki normal hat dışında özel olarak yapılmakta olan tamamı elektrikli, sinyalli ve yeni çift hatlı hızlı demiryolu üzerinde çalışacak.

Türkiye, hızlı trenin seferlere başlamasıyla hızlı trene sahip dünyada 8., Avrupa’da da 6. ülke olacak.

YORUMLAR 20
  • aydın arif 16 yıl önce Şikayet Et
    takdir etmesini öğrenelim!!. türkiyeye iyilikte yapılsa eleştirenler olur.. biraz mantıklı düşünün millett...hükümet ecevitten devr aldığı zaman krizin kalıntıları hala vardı bunlar öle bi iki yılda yapılacak işler değildir.... hükümetin elinde sihirli değnek yok... herşeyi bi günde yapsın bugün hızlı tren yarın başka şey ama yavaş yavaş olurrrrr
    Cevapla
  • Dengiz Beg 16 yıl önce Şikayet Et
    Ispanyanin Cöplerini toplayin. Türk Mühendislerinin daha iyisini yapabilecekken, Ispanyanin Rezil Trenini alirlar, coniler Vietnamda kulandigi Helikopterlerini gagalarlar, F16 lari (80larda meshurdu) israil tamir eder, tünelleri italyanlar yapar, Köprüleri japonlar yapar, Savas gemileri conilerin 2. Dünya savasinda kulandigi hurdalar, Otomobiller artik Irandan.vs vs.........bütün Meclis o trene binip Ülkeyi terk ederse beeeelki yeni bir Türkiye ortaya cikabilir, Usaklik bu millete yakismiyor!!
    Cevapla
  • ataberk ulusoy 16 yıl önce Şikayet Et
    hızdan önce konfor ve güvenlik önemli olmalı. Bence hızlı tren projesinin batmaması için yani uçak ve otobüs yolcularını çekebilmek için hızdan daha önemli olan daha az büroratik işlem yani taksiye biner gibi ezervasyonsuz gidip anında trene binebilmeniz gerekli, bunun için 419 koltuk kapasitesi çok az bence vagon eklenerek kapasite en az 800 yapılmalı, düşünün a380 yolcu uçağı bile 800 kusur yolcu taşıyabiliyor.Ayrıca çok sayıda farklı sınıf olmalı ve hizmet ve konfor kalitesi çok üst düzey olmalı.Tabi ona göre farklı bilet fiyatları.
    Cevapla
  • yorumcu_01 16 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ . Hızlı trenin gelmesi güzel bir başlangıç umarım tüm Türkiye\'ye yayılmasını diliyorum,böylece ulaşımın ucuzlaması ile diğer bölgelerin daha hızlı:)gelişeceğini düşünüyorum.Böylece İstanbul (marmara bölg.)tekelinden de kurtulur iş dünyası....
    Cevapla
  • Hasan Gür 16 yıl önce Şikayet Et
    Ya körü körüne eleştiri ya da övgü!. Hiç soran yok bu trene binmek kaç para diye! Avrupada hızlı trenle uçak aynı para. Ankara-İstanbul 100 ytl olursa yerim ben öyle hızlı treni!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! Bir Bakan yardımcısı ve 6 üniversitenin rektörü değişti
AK Parti son dakika duyurdu! 3 ilin başkanı değişti