Navaz Şerif'ten intikam yemini

Pakistan'ın diğer muhalif liderlerinden Navaz Şerif, Butto'nun intikamını hep beraber alacaklarını söyledi. Peşaver ve Karaçi'de Müşerref aleyhine eylemler yayılıyor.

Navaz Şerif'ten intikam yemini
Navaz Şerif'ten intikam yemini
GİRİŞ 27.12.2007 16:53 GÜNCELLEME 27.12.2007 16:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pakistan'da eski başbakanlardan Benazir Butto'nun bugün suikaste kurban gitmesi, diğer muhalefet partileri ve yandaşları arasında üzüntüye yol açtı. Butto'nun ardından geçen ay sürgünden ülkesine dönen eski başbakan Navaz Şerif, Butto'nun ölümüyle birlikte Ravalpindi'deki hastaneye geldi. Şerif'in üzgün bir şekilde Butto'nun naaşının başında oturduğu belirtiliyor.


AFP ajansı, Şerif'in, Butto'nun ölümünden sonra Pakistan halkına, Butto ile savaşlarını onun ölümünden sonra da sürdürme sözü verdiğini aktardı. Hastane önündeki kalabalığa da seslenen Şerif, 'Kalbim kan ağlıyor. Sizin gibi ıstırap içindeyim' diye konuştu. 'Butto benim kız kardeşimdi' diyen Şerif, 'Kendinizi yalnız hissetmeyin, sizinle birlikteyim. İntikamımızı alacağız' ifadesini kullandı.


Bu arada, Ravalpindi'deki hastanenin önünde toplanan Butto yanlıları, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhine sloganlar atıyor. Göstericilerin bir kısmı 'katil Müşerref' diye bağırırken, bazılarının araçlara taş attığı belirtiliyor. Gözyaşlarına boğulan Butto yanlıları, acil servisin girişindeki cam kapıyı da kırmıştı. Butto'nun memleketi Karaçi'de, ölüm haberinin ardından silah sesleri duyulduğu belirtiliyor. Peşaver kentindeyse gösteri düzenlendiği, polisin göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak göstericileri dağıttığı bildiriliyor. Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi'nin önde gelen yöneticilerinden Ferzana Reca, 'Benazir Butto'nun ülkede birliğin sembolü olduğunu, dolayısıyla bu saldırının Pakistan'ı bölmeye yönelik bir girişim olduğunu' söyledi. -


OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI-


Bu arada Butto'nun suikasta kurban gitmesinden sonra Müşerref'in bu akşam acil toplantı yapacağı bildirildi. Devlet televizyonundaki haberde, Müşerref'in bu akşam başkent İslamabad'da yapılacak acil toplantıya başkanlık edeceği belirtildi.


Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Scott Stanzel, Butto'nun öldürülmesiyle ilgili olarak ABD Başkanı George Bush'un bilgilendirildiğini söyledi. Stanzel, Bush'un Texas'daki çiftliğinde tatilde olduğunu ve kendisine konuyla ilgili brifing verildiğini kaydetti. Butto, bugün mitingde yaptığı konuşmada, karşı karşıya olduğu riskleri bildiğini açıklamıştı. Butto, hayatını tehlikeye atarak alana geldiğini, çünkü ülkenin tehlikede olduğunu söylemişti. Benazir Butto, gösterinin ardından silahlı bir kişi tarafından vurulmuş, bu kişinin daha sonra üzerindeki bombaları infilak ettirdiği belirtilmişti.


KONUYLA İLGİLİ DİĞER HABERLER


BUTTO İNTİHAR SALDIRISI KURBANI


SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER


BABASIYLA AYNI ŞEHİRDE ÖLDÜ


BENAZİR BUTTO'NUN SON GÖRÜNTÜSÜ

YORUMLAR 5
  • namik kemal 16 yıl önce Şikayet Et
    katil navaz şeriftir. buttonun katili şu an pakistanın tepesinde bulunan diktatör şeriftir.
    Cevapla
  • erol bati 16 yıl önce Şikayet Et
    Birlik sart. Görmüyormusunuz avrupa hiristiyan toplulugu nasil birlesti , biraz örnek alsak bunlardan bizde büyük islam devletini kursak basta türkiye arabistan iran ve pakistan olmak üzere ne duruyoruz koca kafalar size söylüyorum devlet baskanlari . .acalim sinirlari bizde birlikten güc dogar . . .EZDIRMEYELIM BUNLARA KENDIMIZI : : :
    Cevapla
  • ahmet arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk olarak tecrüme güvenerek(birazda mahir kaynak ca yaklaşımla). Bu Bombalama ve cinayetten kimin kimlerin çıkarı var-yada-olabilir sorusunu soralım?(işleyene ulaşmak için) bakın bu navaz şerif bu işten nema lanmaya başlamış görünüyor gibi mi acaba Butto Dost ve müttefikimiz-Pakistanında dostu tabii ki AMERİKA babamızı islami Terör ün (ne demekse)durdurulması için yardıma çağıracak idi.ve demokrasi getirceyidi melmekatine..bu onun seçim vaadlerinden idi(basından) kısmet deilmiş.tüh
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    pakistan ın kuklaları . pakistan çıkara çıkara nawaz şerifle rahmetli buttoya mı kaldı. başka adam çıkaramadı mı. bu ikisi pakistana ne vermiş daha önce..pakistan kendini hürafelerden kurtarıp modern dünya gerçeklerine göre yönetilmezse, halkını aydınlatmazsa ırak gibi olur. biz ancak halkın yarısını aydınlattık ancak paçayı kurtarıyoruz yarım yamalak..bir halkı uyandırmak gözünü açmak bilimle tanıştırmak kolay değildir. demokrasi kurmak da zordur. tr de bile demokrasiyi cumhuriyeti sindirmemiş büyük bir çoğunluk var..
    Cevapla
  • murat dursun 16 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıda böyle yıkıldı.. aman kardeşlerim sizde müslümansınız.akıllı davranın bu olay tam anlamıyla dış güçlerin oyunu.onların oyununuda ancak birlik olur suçluyu kendi içinizde aramazda dışarda ararsanız bozarsınız.bakın ırak ta filistin de nasıl kardeş kardeşe düşman oldu.fırsatçılara fırsat vermeyin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray - Alanyaspor! CANLI
Sur katili derin tehlikeyi açığa çıkardı: Satanizm terörü!