Su altında Cuma Namazı / VİDEO

Karada 40 kişi ile kılınması gereken Cuma Namazı'nı denizin dibinde 4 kişi ile kıldılar. Suyun dibinde dalgıçların kıldığı namaz yeni bir tartışmanın habericisi olacak gibi:

Su altında Cuma Namazı /  VİDEO
Su altında Cuma Namazı / VİDEO
GİRİŞ 11.03.2008 17:10 GÜNCELLEME 11.03.2008 17:10
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Balıklama namaza durdular. Karada 40 kişi ile kılmaları gereken Cuma Namazı’nın suyun altında 4 kişi ile ede etmeye kalkan dalgıçlar, yeni bir namaz stili geliştirdi. Dalgıç kıyafetleri ile denizin dibinde, her türlü ‘abdest garantisi’ ile Cuma namazını ede eden dalgıçların, cemaat eşliğindeki namaz görüntüleri kafalarda soru işaretleri bıraktı.

EN SULU İRTACA (!)

Video paylaşım sitesi Youtube'ye 2007 yılının Ağustos ayında eklenen ve, 'Su altında cuma namazı' başlığı ile verilen videoda, namazın şartları ile bağdaşmayan ilginç görüntüler var.

Ayakta durmanın bile zor olduğu su altında, gelişi güzel bir vaziyette balıklama secdeye dalan dalgıçların imamlığını yapan şahsın, secdeye giderken kulaç atması ve sık sık yerinden hareket etmesi namazı bozan şartlar olarak göze çarpıyor.

Su altında kılınan namaz kabul Olur mu olmaz m? O bizim bileceğimiz bir iş değil ama, su altında, camide namaza durulduğu gibi namaza durulan bu görüntüleri başörtüsü tartışmalarının hassalığı ile birlikte Müslümanlara yönelik provokasyonlara mehil bırakmamak için yayınlıyoruz.

Ne diyelim Allah kabul etsin…







(Haber 7)

YORUMLAR 44
  • sumeyra Asd 17 yıl önce Şikayet Et
    . Bence önemli olan niyet,sonucta \"ameller niyetlere göredir\", buyurmus peygamerimiz(s.a.v),Allaha kabul etsin, selamlar
    Cevapla
  • mimiga mimiga 17 yıl önce Şikayet Et
    Editörler beynamaz mı :). (40 kişi yorumlarına yorum getirdim)
    Cevapla
  • mimiga mimiga 17 yıl önce Şikayet Et
    . Hııı sanırsam Türkiye\'den daha laik bi ülkedeler ve namaz kılmaları engelleniyor:) Denizin dibinde namaz kılmıyorlar, namaz kılabilmek için denizin dibine iniyorlar:)
    Cevapla
  • Murat OKUMUŞ 17 yıl önce Şikayet Et
    tamamen cahillik. namazı nelerin bozup nelerin bozmadığını,hangi şartlarda Cuma namazı kılınır hangi şartlarda kılınmaz bilmeyen insanlar suyun altına girip namaz kılmışlar, kılın kılın nasılsa sizi yazan çizen hatta olur diye fetva veren birileir vardır mutlaka arkanızda. yoksa siz neden böyle bişey yapasınız ki???
    Cevapla
  • emrullah kök 17 yıl önce Şikayet Et
    . cuma namazı ile ilgili haberi yaparken kendiniz bu konuda önemli bir hata yapmışsınız ve bunu başlık yaparak da hatanızı pekiştirmişsiniz..cuma namazı karada 40 kişi ile kılınması gerekir değildir eğer iyi araştırırsanız göreceksiniz , imam dışında 3 cemaatle kılınır.. yani kılınması için lazım olan cemaat sayısı 40 değil 3 tür saygılarımla..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zihniyete bak! Harvard'lı akademisyen "hademe olamaz", usulsüz geçiş yapan "2. Atatürk"
Doktor Felaket 'Trump'tan daha güçlü' diyerek açıkladı: 'Sıcak savaş çıkabilir'