AK Parti savunmasının tam metni

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın esas hakkındaki görüşünün ardından 1 ay içinde esas hakkındaki savunmasını vermesi gereken AK Parti, yasal sürenin dolmasına 13 gün kala savunmasını sundu.

AK Parti savunmasının tam metni
AK Parti savunmasının tam metni
GİRİŞ 16.06.2008 17:18 GÜNCELLEME 16.06.2008 17:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AKP, kapatılma davasında esas savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne sundu. Yaklaşık 400 sayfadan oluşan esas savunma üç klasörde toplandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Sadullah Ergin ile birlikte 16.45'te Anayasa Mahkemesi'ne gelerek AKP'nin esas savunmasını sundu.

Klasörlerde savunma metni 92 sayfadan oluşurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki iddialara yanıtlar yaklaşık 155 sayfada toplandı. Savunmanın geri kalanını hakkında siyasi yasak istenen 70 kişi hakkında savunma, bilgi ve belgeler oluşturdu.


AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne verdiği esas hakkındaki savunmada, "Bu davada partimize yaptırım uygulanmasını gerektirecek haklı hiçbir sebep bulunmamaktadır" denildi.


AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu "Esas Hakkındaki Cevaplarımız" başlıklı savunmanın sonuç bölümünde, haklarında açılan bu davadaki bütün verilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "özgürlük aleyhine" yorumlandığının görüldüğü ifade edildi.


"Oysa evrensel insan hakları hukukunun temel ilkesi 'özgürlük lehine yorumdur. Başsavcılık özgürlük lehine yorum yapmak bir yana, adeta 'niyet okuyuculuğu' yaparak olmayan şeyleri varmış, olmayacak şeyleri de olacakmış gibi gösterme çabası içine girmiştir" denilen esas hakkındaki savunmada, şunlar kaydedildi:


"Bu davada partimize yaptırım uygulanmasını gerektirecek haklı hiçbir sebep bulunmamaktadır. Esasen, AK Parti hukuka aykırı eylemlerin değil, millete hizmetin, insan haklarının, demokrasinin, barış ve kardeşliğin, hoşgörünün ve Türkiye sevdasının odağı olmuştur. AK Parti'nin altı yıllık iktidarı dönemindeki icraatları, onun; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin teminatı olduğunu açıkça ortaya koymuştur.


Cevap layihalarımızda ve eklerinde ortaya konulan ve Yüksek Mahkemece resen gözetilecek nedenlerle AK Parti'nin kapatılması hakkındaki davanın reddine karar verilmesini saygıyla talep ederim."


İşte Ak Parti'nin savunmasının tam metni

YORUMLAR 3
  • cenk yıldırım 15 yıl önce Şikayet Et
    savunmaya bile gerek yok aslında... 11 adam ve onları geri planda yönlendiren askeri, siyasi ve idari kanat zaten kararı vermiş durumdalar.Tekeden süt çıkar mı? anayasa mahkemesinden çıkar. En iyi şekilde savunma yapılsa bile bir şey değişmez.. Paksüt askerle ve T.Çömezle görüştü oradan gerekli direktifleri aldı.
    Cevapla
  • Ahmet KOSE 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu metne rağmen kapatma kararı verirlerse eğer... Müteakiben çok kötü şeyler olabilir Türkiye\'de..
    Cevapla
  • enginazaklı 15 yıl önce Şikayet Et
    ciddi ciddi cevap yazmışlar. bari o zaman başsavcının halka ekonomiye verdiği zararlarıda yazsaydınızda tam olsaydı.saçmasapan iddaya insani savunma.ortalıkta ergenekon dolaşırken.elimde delil olsa başsavcıya teklif etsem bana ne istesem verir.kariyerini kurtarmak için.bu başsavcının yüzüne bakacak birisi varmı acaba aynada kendi yüzüne bakabilirmi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi