İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verildi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı. Başbuğ, karar okunduktan sonra tepki göstererek salonu terketti.

İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verildi
İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verildi
GİRİŞ 05.08.2013 14:38 GÜNCELLEME 05.08.2013 15:39
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Başbuğ'un suçu; Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek...

Mahkemenin suç duyurusu üzerine hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ocak 2012'de tutuklanan Başbuğ hakkındaki Türk Ceza Kanunu'nun 312/1. maddesi gereğince, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, 15 Şubat 2012'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Başbuğ hakim karşısına ilk kez 26 Mart 2012'de çıktı. Kısa bir konuşma yaparak savunma yapmayacağını söyleyen Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenilmesi sırasında ve esas hakkındaki savunma olmak yapmak üzere bazı duruşmalara katıldı.

Birinci "Ergenekon Davası"nın, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda 3 Ağustos 2009'da yapılan duruşmasında, dosyanın, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin, aralarında tutuklu sanıklar Alpaslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8 sanıklı dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi.

Mahkeme, "Vatanseverler Davası", Alparslan Arslan'a Danıştay saldırısında kullanılan Glock marka silahın satılmasına ilişkin dava, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a yönelik suikast hazırlığı davası, savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü sırada tehdit edilmesi dosyası, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyalarını birinci "Ergenekon Davası", ikinci "Ergenekon Davası" ile "İrtica ile Mücadele eylem Planı" davasını da ana dava da birleştirdi.

Toplam 23 ayrı iddianamenin birleştirildiği davada, tutuklu sanık sayısı 66, toplam sanık sayısı da 275 oldu.

YORUMLAR 49
  • cuneytakar 11 yıl önce Şikayet Et
    davalara bakın. yargılandıgı davalara bakınca vehameti görüyorum tabiki en iyi adaleti yuce allah verecektir sucluysada değilsede ama bakılırsa yurtsevenler rum patrik alparslan aslan davası yinede basit bir dinleyiciyim hakim yada savcı değilim allah haklarında en hayırlısını verir inşallah
    Cevapla
  • akın saraç 11 yıl önce Şikayet Et
    bumu adalet. cok uzuldum turkıyede adalet bıtmış
    Cevapla
  • Yassı Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    İşte gelinen nokta.... Borunun adaletinden, adaletin borusuna...İnşaallah bundan sonra da hep adaletin borusu öter!
    Cevapla
  • ahmet okutan 11 yıl önce Şikayet Et
    MUHTIRA VEREN BÜYÜKANIT YARGILANMADI BİLE. adaletin tecelli ettiği konusunda şüpheler oluştu.suçlu suçsuz aynı kefeye kondu.öcalana itibar kazandıranlar,kendi atadıkları ve görev süresince beraber çalıştıkları bir genelkurmay başkanını terörist ilan ettiler.
    Cevapla
  • Yusuf Cirit 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk adaleti prangalarından kurtuldu.. Hatırlayınız. Şemdinli davasında savcı ferhat sarıkayaya yapılanları. adamı öyle bir hale getirdiler ki,neredeyse dünyadan uzaya sürgün edeceklerdi. her yeri örümcek ağı gibi dolamışlar, hsyk dan işi bitiriyorlardı. o zamanlar bir genelkurmay başkanını değil hapis vermek,değil yargı önüne çıkarmak adını bile anamazlardı. allahıma şükürler olsun ki artık yapılan yapanın yanına kar kalmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Karadeniz sahilindeki petrol sızıntısı nedeniyle acil durum ilan etti
MHK devrediliyor! Başkan Ferhat Gündoğdu yeni sistemi açıkladı