Metiner: Hangi CHP'liye inanacağız?

Mısır'da darbecilerin Mursi yanlılarını katletmesinden sonra Türkiye'den de bu vahşete tepkiler geldi. O tepkilerden biri de CHP içerisinden gelen iki farklı tepkiydi. Bu farklı tepkilere AK Parti'den cevap geldi.

Metiner: Hangi CHP'liye inanacağız?
Metiner: Hangi CHP'liye inanacağız?
GİRİŞ 28.07.2013 13:02 GÜNCELLEME 28.07.2013 13:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi… 

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Mısır'daki katliamla ilgili olarak yapmış oldukları açıklamalara tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, Mısır'da bir an önce seçime gidilmesini söylerken, Birgül Ayman Güler ise Mısır'da yapılanın darbe olmadığını açıklıyor ve katliamı da meşru olduğunu ima eden açıklamalarda bulunmuştu. 

"HANGİ CHP'LİYE İNANACAĞIZ?" 

AK Partili Metiner, Güler'in, Kılıçdaroğlu göreve gelir gelmez genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü olarak atanan bir kişi olduğunun altını çizerken Mısır'la ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun söylemini mi CHP'yi yansıtıyor, yoksa Güler'in açıklamaları mı? Sorusunu sordu. Metiner, Mısır'da darbe mi oldu, halkın iradesi mi iktidarda? Mısır'da seçime gidilirse, darbecilerin istediği iktidar sandıktan çıkmazsa bir daha darbe yapmak mı gerekir? Yani darbecilerin istediği seçilene kadar darbe yapmak meşru mu olacak? Güler, Tahrir'de darbe yanlılarının, adam öldüren baltacıların yanında dururken, onları, çağdaş yaşamı ve laikliği savunan insanlar olarak görürken, Sayın Kılıçdaroğlu tam tersini söylüyor. Biz hangi CHP'ye, hangi CHP'liye inanacağız? Bu nasıl bir tezattır böyle, açıklamasında bulundu. Metiner, konuyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: 

"KILIÇDAROĞLU'NUN DEMOKRASİ ANLAYIŞI BU MUDUR?" 

"Kılıçdaoğlu, Mısır'da derhal erken seçime gidilmesini istiyor. Mısır, zaten kısa bir süre önce seçimden çıkmıştı, zaten Mısır'da, sandıktan çıkan bir yönetim vardı. Bu yönetim, askeri darbeyle alaşağı edildi. Yeni bir seçim olduğunda, sandıktan yeni bir Mursi çıktığında, bu askeri darbeyi meşrulaştıracağımız anlamına mı geliyor? Yani sandıktan istedikleri iktidar çıkıncaya kadar askeri darbeleri meşru gören bir zihniyet nasıl demokratik bir zihniyet olabilir. Sandığa gidelim, tekrar Mursi gibi birisi çıktığında, tekrar darbe, tekrar seçim, tekrar darbe yapalım… Ne zaman ki, kendi istedikleri bir parti veya kendi istedikleri iktidar sandıktan çıkıncaya kadar bu sürecek mi? Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokrasi anlayışı, sandık anlayışı, seçim anlayışı bu mudur, değil midir?" 

GEZİ PARKI GENÇLİĞİNE "MISIR" GÖNDERMESİ 

Mısır'daki olaylar vesilesiyle Gezi Parkı'nda haftalarca eylem yapan gençlere de seslenen Metiner, Gezi Parkı'nda ‘Y Gençliği' diye tanıttıkları gençler, eylemde polisin kullandığı biber gazını diline dolarken, 200 insanın acımasızca katledilmesine, 4 bin 500 insanın kurşunlanmasına ses çıkarmıyorlar. Sevsinler sizin Y gençliğinizi, göndermesinde bulundu.

 "BUNLAR DA TÜRKİYE'NİN BALTACILARI" 

Metiner, polisin biber gazını dilene dolayan o sanatçı, aydın ve yazarların darbeci Sisi'nin 200 Mısırlıyı katletmesine neden ses çıkarmıyor? Türkiye'deki olaylarda, tekil bir örnek olan palayıya tepki gösterenler, Mısır halkını "hunharca" öldüren baltacılara karşı neden bu kadar sessiz? Bu düşüncedeki yazar, sanatçı, aydın ve CHP zihniyetindekiler Türkiye'nin "baltacılar"ıdır, dedi. 

omer.sut@haber7.com 

Haber7

 

YORUMLAR 39
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayana inanılmaz.. Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz. (HUCURÂT – 6)
    Cevapla
  • mehmet özkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    chp her zaman tek parti zihniyetini yani diktatör zihniyetini savunmuştur. bu ulusalcı chp tek parti zihniyeti her zaman tek parti diktatör zihniyetini savunmuştur. tüm sosyalfaşit örgütlerin destekcisidir.gençlik derken bütün illegal örgütlerle ve alman gizli örgütüyle işbirligi vardır.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 11 yıl önce Şikayet Et
    Sakin ha,oyle bir saflik yapmayasin... Yigit bir adam nasil olur sizce?Peki bu ozellikleri herhangibir CHP lide gordunuz mu?Bu konuda gfuvenebileceginiz var mi?Bir daha dusunun bence..
    Cevapla
  • mikail 11 yıl önce Şikayet Et
    Chpde azıcık akıl olsa, siyaset bilse..... Başbakanı çok beğeniyoruz harika desin, AKP oyu %10'a düşer.... Bu millet bilirki chp'nin sevdiğinden sevindiğinden hayır gelmez....
    Cevapla
  • murat yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirine. (manşetin gerçek cevabı)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan medyasında Türkiye paniği: Elimizdeki tek güç çarpanını kaybedeceğiz
Akaryakıtta yeni dönem! Milyarlarca liralık kayıp önlenecek