Muhalefetin hareketi Erdoğan'ı kızdırdı!

Çanakkale'de konuşan Erdoğan, muhalefetin birbirini destekleyeceği iddiasına 'Senin adayın saksı mı orada? Ayıp ayıp' diyerek serzenişte bulundu.

Muhalefetin hareketi Erdoğan'ı kızdırdı!
Muhalefetin hareketi Erdoğan'ı kızdırdı!
GİRİŞ 18.03.2014 16:17 GÜNCELLEME 18.03.2014 17:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbaakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çanakkale teşkilatı tarafından tertiplenenn yerel seçim mitinginde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Çanakkale'ye çocukluğumdan beri her zaman gelemey çalışırım her 18 Mart'ta. 

Şehitlikte içimiz acıtan bir manzara vardı. Dedik ki hiç bir masrafatan kaçınmayacağız dedik. Burası Mekke ve Medine'den sonra gelen büyük Müslüman şehitliği burası. 80 milyon lira maliyette buraya Çanakkale destanını anlatan bir platform kurduk.

Tarihi öneme sahip yerleri gün yüzüne çıkarıyoruz.

CHP diyorki biz halkçıyız, MHP diyorki biz milleyitçiyiz. Ya Çanakkale gibi bir yerde dikili bir ağacınız oldu mu?

Sadece Çanakkale'de değil Türkiye'deki tüm şehitliklerimize sahip çıktık. Sarıkamış'ı ihya ettik.

Nasıl sahip çıkmayalım ki, bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklar ihmale gelmez. Bunları yapmak bizim görevimiz. 

34 ülkede şehitliğimiz var. 

Biz sadece bugünü düşünemeyiz. 50 yıl sonrasını 100 yıl sonrasını planlıyoruz.

İstiklal Marşı'nın iki kıtasını okuyup kalıyor bunlar. 

Biz büyük bir devletin, büyük bir medeniyetin devletiyiz biz. 

Bize sinmek, korkmak yakışır mı? Bize geride kalmak yakışır mı?

BUNLAR BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZ

Biz artık Türkiye'ye hitap eden bir iktidar değiliz, biz dünyaya hitap eden bir iktidarız. Biz gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir iktidarız. Çanakkale zaferimizin 100. yıldönümü, yani önümüzdeki yıl için 49 farklı proje hazırlıyoruz. Biz sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hatip eden bir iktidarız. Biz gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir iktidarız. Ecdadımız nereye gittiyse oraya gidiyor, onların şehitliklerine, kabirlerine biz sahip çıkıyoruz. Kardeşlerim bizler büyük bir milletiz, işte Çanakkale bu büyüklüğün göstergesidir. İnşallah 2023'de dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri biz olacağız. Bu CHP zihniyeti 30 yıldır Çanakkale'de yönetimde. Ne yaptı burası için? Buraya bir kordon yapmakla belediyecilik mi olur? CHP yolsuzluktur, yasaklardır.

Yolsuzluktan ihraç ettiği adamı şimdi getirip partisinin İstanbul adayı yaptı.

Dünyanın ekonomide 24. ülkesiydik, şimdi 17. ülkesi olduk.

Hiç bir projeleri yok. Yerel sorunları ve genel sorunları çözmek için hiç bir projeleri yok bunların. Ama biz 77 milyonun partisiyiz.

Eğer bugün ayakta iyi duruyorsak finans planımız iyi olduğu içindir.

Devlet içinde devlete asla müsamma yok. Paralel yapıya asla izin vermeyeceğiz.

SENİN ADAYIN SAKSI MI?

AK Parti karşısında birlik olmaya başlamışlar. Nerede kim güçlüyse ona oy verilecek diye. Ya bunlar oy mu beliryor saksı mı beliyor. Ağrı'da HDP'yi destekleyeceksiniz de CHP ve MHP'nin adayları saksı mı orada. Ayıptır ayıp, o adayına ayıp bir kere. İstanbul'da CHP'nin bir adayı çıkmış 99'luk tesbih dağıtıyor. CHP Genel Müdürü gittiği her yerde cemaate övgüler yağdırıyor. Dün gitmiş adını bile bilmediği bir yerde başörtülü aday çıkarmış. Ya bunlar başörtülü kızlarımız için ikna odaları kuran sizler değil miydiniz? Ya Kılıçdaroğlu ufak atda civcivler de yesin. Çıkmış diyor ki başörtüsü sorunu biz çözdük diyor. Yasayı Anayasa Mahkemesi'ne iptal için götüren sen değil misin?

Bu arada yazarlığa filan başlamış röportaj filan yayınlamış. Şimdi soruyorum sen nasıl bir alimsin. Başörtüsüne 28 Şubat'ta furuat dedin. Ne işin var senin Pensilvaya'da. Madem bu kadar sevenin var, gelsene buraya. Madem bir suçun yok, çık gel o zaman. Siyaset yapacaksan gel burada yap. Yok yapmayacaksan benim yargımı, ülkemi karıştırma o zaman. Bir Başbakan2ın telefonu dilyemezsin yasaktır. Cumhurbaşkanı'nın telefonunu dinleyemezsin. Utanmadan bir de montaj yaptınız. Bunlar için her yol meşrudur. 30 Mart akşamı inşşallah bunlara gereken cevabı vereceğiz. Ya sen hocamısın istihbarat şefi misin? Bunu aklından bile geçirmesi zihniyet meselesidir. 2 tane ceketim var diyor ya bu nasıl 2 ceket. Ananaslar gelip gidyor, rafineler taşınıyor miyar dolarlardan bahsediliyor, banka var, holding var, hepsi var, bu nasıl 2 ceket ya. Madem senin 2 ceketin var sanane rafinelerden, madem inzivaya çekildin sanane milletin telefonda neler konuştuğundan. Bu Pensilvanya'daki zatın malum medya ve muhalefet ile işbirliğinden hayırlı bir şey çıkmaz.

Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın, okullarında varsa çekin alın. Devletin okulları bizlere yeter. Artık devletin okullarında haftasonları ücretsiz takviye kursları verilecek. Bunların yurtlarında kalıp da atılan çocuklarımız varsa hemen valilğe müracaat edin. Sizi bırakmadıkları halde orayı hemen kapatırız. Yurtlarımız yetmedi demi biz yavrularımızı sosyal tesislerde ağırlarız oralarda yetmezse otellerde ağırlarız. 

Bunlar yapılan bütün projeleri protesto ettiler. Biz halka hizmeti bir borç bildik. CHP'nin aklı buna yetmez. Bizim icraatlarımızın yanında bunların hayalleri bile olamaz. Biz bu millete sevdalıyız. 

Çanakkale bunu hak etmiyor. Ben Çanakkale için feda etmeyi göze aldım. Mehmet Daniş kardeşim. Merttir, yüreklidir, işini iyi bilir. İnşallah kardeşimle Çanakkale'de bir dönüşümü yaşayalım. 

YORUMLAR 13
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    eda kardeşime cevap vermek istiyorum. sen belki duymamışsın ya da belki duymuşsun ama inanamamışsın. Ben buradan sana bir kez daha hatırlatmayı bir kardeşlik görevi adlediyorum. Onlar yaptıkları erdoğan aleyhtarı propagandalara kızan ya da katılmayan öğrencileri gecenin yarısında, sokağa terk ettikleri için oldu bunlar. Birileri sürekli bir şeyler yaparken onların yaptıklarını görmeyip, yalnızca ortaya çıkan sonuçlarla ilgilenirseniz, hiç bir şey anlamanız da mümkün olmaz. Lütfen biraz izan. Allah rızası için...
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    DENİZE DÜŞÜYORSUNUZ . BALİNANIN SIRTINA binmek gemiye binmek değildir, anında balık dibe dalar veya sizin ayağınız kayar düşersiniz, öyle riskli maceralara girersiniz ki bu günkü aldınız oy oranı size hayal olur. dsp ye olduğu gibi, üstelik sizde cemaat hakkında çok tekin düşünmüyorsunuz, kapalı pazar dostluk bozar, cemaat her dosluğun içinde bir düşmanlık her düşmanlığın içinde bir dostluk barındırır yeri geldikçe bu mekanizmayı işletir ve partiler i ayakkabı değiştirr gibi değiştirr, çünkü partiler hedefe gitmekteki,telefon,arkadaşı arama,ve yüzde eli jokeridir sırayla kullanır, bu yazdıklarımız şom ağaızlı ve yalancı yorumlardır dinlemeyen dinlemesin , aklımıza geleni ülke hizmetine sunmayı ibadet sayanlardanız!
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHALEFETE SESLENİŞ 2. CHP e. inönü döneminde hadep i meclise soktu, muhalefetini kendi üretti, mhp , bbp yi doğurdu, birleşip hükümet kurarsanız,cemaat de destek verise, tepegöz doğuracaksınız, koltuk için çok hırsınız olabilir, seçmeniniz iktidarı özlemiş olabilir, cemaatin desteği değişken bişeydir, asla güçlü hükümete oynamaz, çünkü zayıf hükümetler kullanıma müsaittir, 2 yıl önce ölümüne ak partiliydi, bütün bunların yanında çok geniş tabanlı akp hükümetinin ölüsü 35 oy alır ve ensenizde iktidar olmuş ve katakulliye gelmiş bir ak parti muhalefeti size çalışma alanı bırakmaz , daha hükümet bile kurmamışken sizi erken seçime götürür, cemaatin ipiyle kuyuya inilmez!,bu açıklamaya rağmen kuracak olursanız şunu sorarız cemaate nereleri kaça sattınız ki size destek oldu?hangi mühim tavizleri verdiniz ki aynı orijinli bir partiden kaçıp farklı açılımlı partilere geçti,?????
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHALEFETE SESLENİŞ 1. SN mhp ve chp size asla oy verme niyetimiz yok, şuda varki siyasette uzun süredir emeğinizi görmezden gelemeyiz, bize uysanızda uymasanızda, görüşünüze saygımız var, iki PARTİ birleşse hükümet kursa oy oranı yüzde 35 olur,bu gün ak partinin oyu 45 seviyelerinde,meclis çoğunluğu başbakanlık,cumhur başkanı bu partiden, manevi hizmet açılımlı bir cemaatimiz öyle yada böyle hükümete posta koyup sizi desteklemeye kalkıyor, tabiki bu bir açıdan siyasi kazanç,ama diğer açıdan tek partili güçlü bir hükümete posta koyan cemaat çok partili koalisyon hükümetiyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynar, cemaatin tek derdi güçlü bir hükümete söz geçiremeyeceğini anlayınca aynı dinden bile olsa gerektiğinde harcamaktır. size oy vermeyeceğimiz ülkeyi sevmedimiz anlamına gelmez,doğru düşündüğümüz anlamınada.
    Cevapla
  • eda ankara 10 yıl önce Şikayet Et
    Kafama takılan şey.... . Bu yurtlar yeni değil, yıllardır var diye biliyorum. Madem bu kadar tehlikeli ve riskli idiler, niçin aniden dönem ortasında öğrencilerin kafası karıştırılıyor. Yurtlar dönem başında öğrenci ile yıllık sözleşme imzalarlar. Arada çıksan da o parayı ödemek zorunda kalırsın. Madem devletin böyle yurt imkanları vardıi ne diye bu öğrencilere dönem başında bu vaatlerde bulunulmadı da seçime 10 gün kala vaatler veriliyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı