'Paralel yapı' MGK iç ve dış tehdit listesinde

MİLLİ Güvenlik Kurulu’nun değişmez gündem maddesi 'terörle mücadele'nin ‘iç ve dış güvenlik tehdidi’ bölümüne ‘Paralel yapı’ yerleştirildi.

'Paralel yapı' MGK iç ve dış tehdit listesinde
'Paralel yapı' MGK iç ve dış tehdit listesinde
GİRİŞ 18.08.2014 15:22 GÜNCELLEME 18.08.2014 15:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, konuşmalarında ‘Paralel yapı’yla görevi boyunca kararlılıkla mücadele edeceğini duyurmuştu. İstihbarat birimlerinin ‘Paralel yapı’nın ne boyutta ele alınabileceğine dair hazırladıkları raporlar da önceki MGK’larda ayrıntılı olarak görüşülmüştü. Geçen çarşamba günü yapılan son MGK’da ise bu tehdidin ‘terörle mücadele’ kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Erdoğan’ın son Ak Parti il başkanları toplantısındaki “MGK’da bununla (Paralel yapıyı kast ederek) ilgili kararımızı aldık. Resmi kayıtlarımıza girdi” ifadesiyle de bu karara vurgu yaptığı öğrenildi. 

HENÜZ ‘KIRMIZI KİTAP’TA YOK 

MGK, bu karardan sonra ‘Paralel yapıyı’ darbeci ve çeteci terör örgütlerinin engellenmesi altında mercek altına alacak. Ancak ‘Paralel yapı’ şu aşamada ‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne (MGSB) girmeyecek. MGSB son olarak Ekim 2010’da yenilenmişti. Yeni tehdit algılamalarıyla 2015’te yenilenmesi beklenen MGSB’ye ‘Paralel yapı’nın girip girmeyeceğine son değerlendirmelerin ardından önümüzdeki yıl karar verilmesi öngörülüyor. Mevcut MGSB’nin terörle mücadele bölümünde, din istismarı yapan aşırı dinci örgütler, aşırı sol örgütler ve PKK tehdit unsurları arasında ilk sıralarda yer alıyor. (Hürriyet)

YORUMLAR 8
  • Serhad Baran 9 yıl önce Şikayet Et
    Barış Kardeş'e Cevaben.. Barış! Sen nerde yaşıyorsun. Ben Şanlıurfa'dayım. Öyle ağababaların gibi sallamışsın doğu gitti falan diye. Yalan konuşuyorsun. Sen de seni yönlendiren paralel medya da. Ülkenin yarısının birilerine verildiği falan yok ama tümünün işbirlikçi paralel yapının hedefinde olduğu çok açık. Bunları 16 yıl cemaatte kalmış biri olarak dile getiriyorum. Çünkü artık gördüm kü cemaat değil örgütmüş. Burada insanları yalanlarınızla korkutarak yönlendirmeye çalışıyorsunuz ama nafile. Biz yaşadığımız sürece Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yanında olacak ve nesiller boyu sizin ihanetinizi anlatacağız.
    Cevapla
  • makine muh. 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk. pkk kcknın ergenkonun niye bitmediğ anlaşldı beyler kağıttan kaplan ile kendi çıakrcılar iş başında bu pkk böyle fişlense böyle baskı görse 50kere biterdi.
    Cevapla
  • ahmet yor 9 yıl önce Şikayet Et
    İslami motiflerle donanmış gençler farklı PARALEL FARKLI!. Sen 30 yıldır onca hükümetlerle iş yap yada hiç bir şekilde dokunma,gel sonra Almanları korkutan,Amerikaların rüyalarını kabusa çeviren İSRAİLi delirten bu hükümeti devirmeye çalış. Bunun ne alakası var İlahi Kelimutallah. Sen daha yargınlamamış kişilere HIRSIZ de, işi gücü bırak bunlarla LANETLEŞ. Yorum farkı ama bu kadar da yorum farkı olmaz ki.Yeter! Anadolu insanı anladı. Tayyip Bey Cumhurbaşkanı oldu. Adam kanalında diyor ki "Obama Tayyibin telefonunu açmıyor." Kendince senin Cumhurbaşkanlığını takan yok. Sonra ne oldu.Devletler sıraya girdi tebrik için.
    Cevapla
  • barış kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    Esas paraleli görmeyen devlet doğuyu teslim etti. ülkenin diğer yarısı pkk ya bırakılmış kimsenin sesi çıkmıyor, doğuda kolluk kuvvetleri işyapamaz hale gelmiş,silahlar dağıtılmış, görevleri paylaştırılmış, pkk ya tek kelime etmeyen zalimler şimdi gelmiş insanlığa islamiyete hizmet edenleri günah keçisi yapmış bu kadar olumsuzları örtmeye bir taşla birden fazla iş yapmaya çalışan insancıklar...
    Cevapla
  • Osman Bicen 9 yıl önce Şikayet Et
    kendinize gelin. dunyanin dort bir yaninda Nam-i Celili Muhammedi yi goturmek istyenlere bu yapilan zulme destek verenler: hem de Allah cc ve peygamber sav ismini anarak diyenler, kendinize gelin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kampanyalar işe yaramadı, yaşlı otomobile talep artıyor
MSB'den nefes kesen paylaşım!