Beşir Atalay'dan sürpriz başkanlık açıklaması
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs yolunda gündemle ilgili sürpriz açıklamalar yaptı. Atalay, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili de önemli mesajlar verdi.

Başkanlık sisteminin Ak Parti için çok önemli olduğunu yineleyen Atalay, "Bu dönem anayasa yapmamız lazım. Başbakan'ın söylediği şu, üç dönemdir anayasa vadediyoruz, dolayısıyla biz bu yüzden buna asılıyoruz. Komisyondan uzlaşma çıkmazsa alternatif aramamız normaldir. Ama anayasa bunsuz (başkanlık sistemi olmadan) yapılacaksa bunda esneme gösterebiliriz. Uzlaşma olacaksa başkanlıktan vazgeçebiliriz." dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay günübirlik temaslarda bulunmak için gittiği Kuzey Kıbrıs yolunda kendisine eşlik eden gazete temsilcilerinin sorularını cevapladı. Atalay, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili de önemli mesajlar verdi.
"Uzlaşırsak başkanlıktan vazgeçeriz"
Atalay, "BDP ile başkanlık sistemli anayasaya karşılık bölgesel özerklik sözü vererek ittifak yapıldığı iddiaları doğru değil. Biz yeni anayasa konusunda Komisyon'un başarılı olmasını istiyoruz. Anak biz Türkiye'nin bu Meclis'te bir anayasa yapması gerektiğine inanıyoruz. Komisyon yeni anayasayı hazırlayamazsa ancak o zaman bizim anayasa hazırlığımız gündeme gelir. Gönül ister ki en yüksek oranda temsil edilen partilerle uzlaşalım. Ama CHP, MHP olmazsa neden BDP olmasın? Anayasada uzlaşma sağlanır da bizim önerdiğimiz başkanlık sisteminde tıkanırsa bundan vazgeçebiliriz." şeklinde konuştu.
-
m. acar 12 yıl önce Şikayet Etpadişahlık?. padişahlığa gerek yok ama Tayyip E. 70-75 yaşına kadar memleketi yönetmeli.Padişahlık babadan oğula geçer, buna gerek yok, mmuhalefette olmalı, arada parazit yaparlar vatandaş fazla dikkate almıyor zaten.....iyi olur valla...Beğen
-
murat 12 yıl önce Şikayet Etpadişahım. padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa. yanındaki saray eşrafıyla beraber.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Rihat LASYU 12 yıl önce Şikayet Etbir seçime daha mağdur edebiyatıyla girilecek anlaşıldı. biz size anayasa yapın diye oy verdikçe siz bunu her seçimde kullanıyorsunuz, tebrikler... yine bir seçimde yine engel olunuyor anayasa yaptırmıyorlar diyerek oy toplanılacak... :(Beğen Toplam 8 beğeni
-
galipgalip 12 yıl önce Şikayet Etaz bile . padişahlık istesinBeğen Toplam 4 beğeni
-
serhat21 12 yıl önce Şikayet Etgelsin. sonuna kadar destekleniyoruzBeğen Toplam 5 beğeni