İtibar'ın Mart sayısı çıktı

Aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar'ın 18. sayısı olan Mart sayısı çıktı. Bir buçuk yılını geride bırakan derginin bu sayısında Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve Fatma Barbarosoğlu ile yapılan iki söyleşi de yer alıyor.

İtibar'ın Mart sayısı çıktı
İtibar'ın Mart sayısı çıktı
GİRİŞ 01.03.2013 12:22 GÜNCELLEME 01.03.2013 12:22

Ekim 2011'den bu yana yayınına istikrarlı bir şekilde devam eden aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar, Mart sayısında da zengin ve nitelikli bir içerikle okur karşısına çıktı. Derginin bu sayısı özellikle şiir sayfalarıyla dikkat çekiyor. Süleyman Çobanoğlu, Osman Konuk, Cevdet Karal, Hüseyin Atlansoy, İbrahim Tenekeci ve Ali Emre gibi Türk şiirinin günümüzdeki çıtasını yükselten usta isimlerin yeni şiirleri İtibar'da bir araya geliyor. Haşmet Babaoğlu, İsmail Kılıçarslan, Salim Nacar, Murat Küçükçifci, Abdüssamed Bilgili, Muzaffer Serkan Aydın, İlker Nuri Öztürk, Gökhan Ergür, Fatih Muhammet Atasever, Samed Karataş, Emel Özkan ve Tuba Kaplan İtibar'ın bu sayısına şiirleriyle katılan diğer isimler.

Mart sayısı usta çizer Hasan Aycın'ın kıymetli çizgisiyle açılıyor. Bu sayının diğer bir görsel sanat ürünü ise Bünyamin Küçükkürtül imzalı suluboya resim. Ayrıca, 80 sayfalık dergi boyunca Selçuk Sümer Özel, Kerim Akbulut ve İlker Çokgör'ün fotoğraf çalışmaları da edebî ürünlere eşlik ediyor.

Felsefe ve Edebiyatın Nabzı Bu Söyleşilerde Atıyor

İtibar'ın Mart sayısının kapağında Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve Fatma Barbarosoğlu ile yapılan söyleşilerin duyuruları yer alıyor. Felsefe-bilim tarihi alanında çalışan en muteber isim olan Fazlıoğlu'yla yapılan söyleşi "Derdimiz Yolda Olmaktır, Çadır Kurmak Değil" başlığını taşıyor ve özellikle gelenek, kültür, kadim, modern, ilim gibi mühim kavramlar etrafında ilerleyerek derinleşiyor. Fatma Barbarosoğlu'yla geçtiğimiz ay okura sunulan yeni öykü kitabı Rüzgâr Avı'ndan hareketle yapılan söyleşi ise yazarın öyküye bakışı kadar romancılığına ve edebiyata bakışına da ışık tutuyor.

Kadimden Moderne Kitap'a Yakından Bakış

Mart sayısının öyküleri Mihriban İnan Karatepe, Müzeyyen Çelik, İsmail Isparta ve Betül Nurata imzalarını taşıyor. Düzyazı sayfaları ise Hüsrev Hatemi'nin "Ortak Payda İnsan Kalbidir" başlıklı denemesiyle açılıyor. İtibar'ın Mart sayısında, kadimden moderne kitap mefhumunu işleyen üç yazının bir araya geldiği özel bir bölüm de mevcut. Bu bölümdeki yazılar ise Nazife Şişman'ın "Bildiğimiz Kitabın Sonu", Mustafa Ruhi Şirin'in "Frankfurt Kitap Fuarı'nda Üç Gün" ve Sait Mermer'in "Tarihin Doğuşu ve Kitab'ın Hareketlenmesi". Bu sayının diğer deneme, inceleme ve eleştiri yazıları ise Atasoy Müftüoğlu, Işık Yanar, Lütfi Bergen, Ercan Yıldırım, Said Yavuz, Doğukan İşler, Neşe Kutlutaş, Tarık Tufan ve Mustafa Akar'a ait.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Okullar erken tatil edilecek" iddiası sonrası MEB'den açıklama
Pendik’e 6 yılda 15 milyar 500 milyonluk rekor yatırım