Altaylı-Ünsal polemiğinde 3. raund

Hakan Ünsal'ın Galatasaray'dan koparılmasıyla ilgili sözleri yüzünden sert tepkiyle karşılaşan Fatih Altaylı cevabını bugün verdi. Altaylı, Ünsal'ı önce takdir etti sonra...

Altaylı-Ünsal polemiğinde 3. raund
Altaylı-Ünsal polemiğinde 3. raund
GİRİŞ 09.11.2007 17:30 GÜNCELLEME 09.11.2007 17:30
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Fatih Altaylı'nın Aydınlık dergisine Hakan Ünsal'ın Galatasaray'dan kopartılmasıyla ilgili açıklamaları Sarı Kırmızılı eski futbolcunun sert tepkisini çekmişti. Ünsal'ın Altaylı'ya yönelik eleştirilerine cevap bu gün geldi. Altaylı Gazeteport'taki köşesinde Hakan Ünsal'a önce meziyetlerinden dolayı takdirini belirtti sonra işi yine tarikat konusuna getirdi. İşte Altaylı'nın Hakan Ünsal'a cevabı:

“ Altaylı genç futbolcuları tarikatçı yaptığımızı iddia ediyor. Evet, altyapıdan gelen futbolculara, geceleri gezmeyin, içki ve sigara içmeyin, bu kötü alışkanlıkları edinmeyin diye tembihte bulunduk. Bunu zaten antrenör ve yöneticiler de istiyor. Bunlarında dışında, bir insanın dinini yaşaması gerektiğini, bunun bir emir olduğunu da söyledik. Namaz kılmanın gerekliliğinden bahsediyorduk. Ama asla kimseyi zorlamadık.”

Yukarıdaki sözlerin sahibi Hakan Ünsal. Bana da bir araba hakaret yağdırdığı açıklamasından bir bölüm. Hakan benim anlattıklarımı teyit ediyor, beni de din düşmanı ilan ederek. Canı sağolsun. Hakan’ı severim. Bunları dese de severim, demese de severim. Kişiliği ile sorunum yok. Bir Galatasaraylı olarak, takıma kattıkları için kendisine borçlu hissederim kendimi. Ama bir futbol takımı “Tebliğ” yeri değildir. Hele o takıma futbol oynamak için gelmiş, ağabeylerinin gözünün içine bakan, onları idol yapan çocukları etki altına alma yeri hiç değildir. İnanç özgürlüğünden söz ediliyor.

Buna benden daha fazla kimse saygı duyamaz. Bir gün birisi gelip “Hakan Ünsal odasında sarık takıp ibadet ediyormuş” gibisinden bir şey söyledi. “Odasında istediğini yapar.” diyen de benim. Hakan Ünsal ve onun gibi düşününlerin inanç özgürlüğü olacak ama onlardan olmayanın inanç özgürlüğü olmayacak. Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye’de inanç özgürlüğünden söz edenler, bunu “Müslüman olma özgürlüğü” olarak tanımlıyorlar.
O iş öyle değil beyler.
İnanç özgürlüğünü sindir. Sonra o cümleyi ağzınıza alın.

YORUMLAR 60
  • Ergül GÜL 16 yıl önce Şikayet Et
    altaylı. tebliğ islamın bir emridir tıpkı namaz gibi! senin anlıycan İslma\'da öyle yan gelip yatma yoktur! dinini anlatmakla yükümlüdür her müslüman!ama İslam\'da zorlama yoktur sadece tebliğ vardır!
    Cevapla
  • Hüseyin 16 yıl önce Şikayet Et
    fatih mert. şeyhlere gidenler aya çıkamadı da,,, sen çıktınmı yaniiiiiii
    Cevapla
  • suleyman ökten 16 yıl önce Şikayet Et
    hakan suçlusun. hakan sende çok ayıp ediyon canım.bırak yenı cocuklar meyhaneye gitsinler içki içsinler sabahlara kadar koain çeksinler snrada çıksınlar maça kör kütük oynasınlar canım .allah allah sanane.nasıl olsa bız yurdışından oyuncu transfer ediyoruz yerlı oyuncu yetşse ne olur yetişmese ne olur cık cık cık.sonra bunlar çıkıp eleştırsınler türk oyuncularını.eleştırsinler ki yat alsınlar kat alsınlar.inanamıyorun bir insan bir arkadaşına namaz kıl demesinde ne gariplik var.meyhaneye gidelim dese o zaman ilericimi oluy
    Cevapla
  • suleyman ökten 16 yıl önce Şikayet Et
    İBADET SUÇ MU?. eger degılise bunun yaptıgını biri bana anlatsın.bunların yaptıgını yunanlılar yapmadı.sonra çıkıp diyorki orası spor yeri.yüregin yetiyorsr alex sahaya çıkarken gol atın ca haç işareti yapıyo onuda eleştirsene.hadi erkeksen yarın hıristiyanlık hakkında da yaz burası türkiye bura sız sadece top oynamaya geldiniz niye milyonların önünde haç işareti yapıyrsunuz desene.o zaman görürüm sende kaç okka yürek olduğunu.
    Cevapla
  • suleyman ökten 16 yıl önce Şikayet Et
    ÖZGÜRLÜKMÜ SEN NE ANLARSIN. fatih altaylı senin özgürlükten anladıgın ne bir insanı dini inançlarından dolayı işinden etmek mi.lafa geldimi hepimiz müslümanız dersiniz ama kapalı kapılar ardında ne haltlar karıştırdığınızı biz biliyoruzda sizi adam sananlar yen öğreniyo kim oldugunuzu.sen varya sen ne ..... sin.bir gün ne mal oldugunu da kendı ağzınla söyleyecegini biliyordum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk planlarını bozacak teklif! Yıldız isim takımdan ayrılabilir
Sokak röportajında "geçiniyorum" diyen vatandaşa hakaret