Esed ailesi acıyı tattı(!)

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabasındaki Şebiha komutanı Hilal Esed'in öldürülmesi, katliamların sorumlusu olarak gösterilen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in ailesini acıya boğdu.

Esed ailesi acıyı tattı(!)
Esed ailesi acıyı tattı(!)
GİRİŞ 25.03.2014 15:07 GÜNCELLEME 25.03.2014 16:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Beşar Esed'in amcasının oğlu olan Hilal Esed, Pazar günü öğleden sonra Keseb'de girdiği çatışmada öldürülmüştü.
 
Hilal Esed 47 yaşındaydı, baba Hafız Esed'in erkek kardeşi olan Ahmet Esed'in oğluydu, Beşar Esed'in ise amcasının oğluydu.

Hilal Esed, Suriye'de işkence timi olarak bilinen rejimin en kanlı operasyonlarını ve cinayetlerini gerçekleştiren Şebihacıların komutanıydı. Spora meraklı olan Hilal Esed, Suriye atçılık federasyonu başkanıydı. Aynı zamanda Lazkiye'deki bir futbol stadyumunda Şebiha'nın ele geçirdiği yüzlerce kadın esiri tutuyordu.

Lazkiyeliler onun yakaladığı esirleri tuttuğu işkence merkezleri için "Bermuda Şeytan Üçgeni" yorumunu yapıyorlardı.
 
47 yaşındaki Hilal Esed'in oğlu Süleyman Esed ise Lazkiye'de babası gibi terör estiren bir isimdi. Süleyman Esed'in rejimin tanklarının üzerinde ve elinde silahlarla verdiği pozlar Facebook'taki sayfasında yayınlanmıştı.
 
Süleyman Esed de babası gibi acımasızlığıyla tanınıyordu. Lazkiye'de Esed ailesinin neredeyse tamamı işkencelerle ünlüydü.
 
Hilal Esed'in ölümünün ardından babasının ölüm haberini alan Süleyman Esed büyük üzüntü yaşadı, annesine sarılarak ağladı. Anne oğulun ağlarken birbirlerine sarılmış halde çekilen fotoğrafları, Suriye'de muhalifler tarafından elden ele dolaşır oldu.
 
Beşar Esed'in de bu ölümden büyük üzüntü duyduğu öğrenildi. Ayrıca Keseb'de Hilal Esed'in yanısıra Esed ailesinden 3 kişinin daha öldürüldüğü iddia edildi.
 
Rejim 2011 Mart ayından bu yana Suriye'de katliam üstüne katliamlar yapıyor. Bu şiddet sürecinde Esed ailesi ilk kaybı 2012 yılında Şam'da Genelkurmay karargahına yönelik eylemde yaşamış, Beşar Esed'in kız kardeşinin kocası yani eniştesi olan Asıf Şevket o eylemde ölmüştü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Imran Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    esada. türkiye bence ypg ye destek verip birlikte bu esad denin sahsiyetsizi devirneli. sapik katil herif . sadist bu adam. saddam gibi . insan degilsin esed.
    Cevapla
  • Hasan Gündüz 10 yıl önce Şikayet Et
    CANİ ESET. ALLAH sana acıların en büyüğünü tatdırsın inşaallah
    Cevapla
  • Imran Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    katiller. okullari bombalayan bu katiller vicdansizlar coluk cocugu yakarak öldürtüyorlar. ahh esad ahh sen nasil insansin? Senin vicdanin merhametin kurumus Allah yardimcimiz olsun.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    çabuk kaçmış,biz yakalıyamadık. çok kolay öldü yahu.. şu geçen gün ölen yahudi gibi 5-10 sene çekmeliydi. neyse artık aşağıda çektiriler .
    Cevapla
  • halim demircioğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Ellerin dert görmesin.. O tetiği çeken ne şerefli el o şerefli askere kumanda eden ne şerefli kumandan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak röportajında "geçiniyorum" diyen vatandaşa hakaret
Türkiye ve Çin anlaştı! İşbirliği yapılacak