Esed savaşacak asker bulamıyor

Son olarak Nusayrilerin de sırtını döndüğü Esed, ordunun eksiklerini tamamlamak için asker arıyor.

Esed savaşacak asker bulamıyor
Esed savaşacak asker bulamıyor
GİRİŞ 23.10.2014 12:34 GÜNCELLEME 23.10.2014 12:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NUSAYRİLER ESED'E SIRT ÇEVİRDİ

Suriye’de iç savaş ve çatışmaların uzun sürmesi sebebiyle büyük kayıplar veren Nusayrilerin de Esed yönetimine sırtını döndüğü belirtildi. Çatışmalarda binlerce kişinin öldüğü Nusayrilerin Esed’in ordusundan ayrılmaya başladığı ifade ediliyor. Ordunun bel kemiğini oluşturan Nusayrilerin de çekilmeye başlamasıyla Esed yönetiminin savaşacak asker bulmakta sıkıntı çektiği belirtiliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KAYITLARI DONDURULDU

Suudi Arabistan’da yayın yapan El Vatan gazetesi, Esed yönetiminin kontrolündeki Tartus, Humus ve Şam bölgelerinde firar eden Nusayri askerlerin sayısında ciddi artış olduğunu yazdı. Yaşları 19 ve 30 arasında değişen çok sayıda kişinin askerden kaçtığı kaydedildi. Şebbiha milislerinin asker toplamak amacıyla üniversite öğrencilerinin kayıtlarını dondurma kampanyası başlattığı, buna karşılık çok sayıda kişinin ailesiyle birlikte Lübnan’a kaçtığı ifade edildi.

35 YAŞ ALTI ERKEKLER HEDEFTE

Asker kaçakları ve 35 yaş altı erkekler orduya yerleştirilmek üzere hedef alındı.Askerden kaçan binlerce kişinin rejim güçleri tarafından tutuklandığını yazan gazete, kontrol noktalarındaki görevlilerin ise 1980 ile 1990 yılları arasında doğan Suriyeli erkekleri belirleyerek, orduya teslim ettiğini belirtti.

Yalnızca Pazartesi günü Şam ve Hama'da yapılan operasyonlarda 1,500 kişinin tutuklanarak orduya gönderildiği öne sürüldü.

GENÇLER ASKERE ZORLA ALINIYOR

Kısa süre önce Şam'dan kaçan Ebu Kefah adlı bir kişi, "Askerlikten kaçanlara yapılan baskı yeni değil. Ama her geçen gün bu baskı daha da artıyor. Artık öğrenci belgeleri her iki ayda bir yenilenmek zorunda. Ve öğrenciysen de, askerlik görevini altı aydan fazla erteleyemiyorsun. Eğer belgelerin varsa, genellikle Şam'daki kontrol noktalarından rahatlıkla geçiyorsun. Ama kırsal kesimde kontrol noktaları genellikle Şabiha milislerinin elinde ve onlar neredeyse herkesi tutukluyorlar. Belgen olması onlar için fark etmiyor." dedi.

YORUMLAR 8
  • bülent korkmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    esed. aslanım sonun kaddafi veya saddam gibi olacak boşuna depreşip durma.
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve iran varya!. türkiyedeki şiilerin lideri bir kaç ay önce höykürüyordu,Allahın aslanı esed ! 100% 80 sünni askerden oluşan ordunun sahibi esed falan filan.taa savaşın başından beri Suriyeli komutanlar askerler bu vahşete karışmamak için gurup gurup kaçmaya başladığı için iran ve rusya eleman temin etmeye başladı.taa savaşın daha doğrusu bu vahşetin başlangıcında sakallı devrim muhafızları(suriye askeri sakallı değildir) yakaladıkları 11 ,12 ,13 yaşlarındaki çocukları doldurdukları arabalarda kafalarını birbirine vura vura katletti. esedi teröre! karşı bu kadar dirençli olmakla överken türkiyeyi pkk ya teslim olmakla itham ediyordu.o zat bir taraftanda nüfusun 100% 80 şii diye Bahreyn yönetimini amrikanın şiilerin başıa diktiği zalim olarak nitelendiriyordu. ne tuhaf? sanki rus ve çin uşağı olmak bir meziyet.
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber doğrudur. Esedin asker kaynakları şimdi değil 1 yıl önce bitmiştir, 1 yıl öncesine kadar saldıran poziyonunda iken bugün savunma pozisyonundadır.Açığı İrandan, Lübnandan ve Afganistan Şiileri ile kapatmaya çalışıyorlar, lakin taşıma su ile değirmen dönmez.Tartus, Lazkiye, Suveyde gibi Nusayri ve Dürzilerin yoğun yaşadığı yerler artık askere çocuklarını göndermeme kampanyaları başlatıyorlar.Niye?Çünkü Hizbullat ve Maluladaki rahibeler kaçırılınca rejim onları serbest bıraktırmak için herşeyi yaptı.Ancak Nusayrilerin çocukları Tabkada, 93. Alayda resmen ölüme terk edildiler.O yüzden onlar da Esedin aslında İranın bir piyonu olduğunu, pislik bir rejim olduğunu geç de olsa anladılar.Çatışmayı geçin protestonun dahi bu 4 yıllık süreçte yaşanmadığı bu şehirlerde o yüzdendir ki artık Özgür Ordu bayrakları açılıyor...
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKESİNİ VE İNSANLARINI KATLEDEN BAŞKAN ESED.. biz beraber vaziyeti idare edelim diye maksimum gayret sarfediyoruz, esed, hiç düşünmeden taraf oldu, milletini birbirine düşürdü.
    Cevapla
  • Yorumcuyumben 9 yıl önce Şikayet Et
    ya siz kendinizi düşünün. Elin conisi şamar oğlanını ayakta uyuttu savaşa sokacak neredeyse onların arkasında rusya çin iran var siz'de kim var avrupamı amerikamı ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
F-16'ların yeni şahinleri mezun oldu
Saatte en fazla ölümün yaşandığı ülke açıklandı! Türkiye'de kaç kişi ölüyor?