Kan donduran işkenceler

Suriye’de işkenceye uğramış cesetlerin yanında gülerek poz veren Esad askeri görenleri şoke etti

Kan donduran işkenceler
Kan donduran işkenceler
GİRİŞ 13.01.2015 12:12 GÜNCELLEME 13.01.2015 12:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Henan Kutbi'nin haberi...

Suriye’de daha önce Esed rejimi tarafından işkenceye uğrayan sivillerin fotoğrafları bütün dünyayı şoke etmişti. Bir internet sitesinde yayınlanan yeni fotoğraflar Esed rejimi askerlerinin yaptığı kan donduran işkencelerin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayınlanan fotoğrafta işkenceler dolayısıyla deri tabakası incelen ve kemikleri dahi gözüken cesetlerin yanında duran işkenceci Esed askerinin neşeli hali görülüyor. Cesetlerle poz veren askerin elindeki naylon eldiven ile cesetleri topladığı ve bu cesetlerin onar onar bir torbaya konulduğu belirtiliyor.

SİSTEMATİK İŞKENCE

İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Esed işkenceleri İnsan Hakları Örgütlerinden’de büyük bir tepki topladi. Aktivistler rejimim sistamatik bir katliama başvurduğunu bir soykırım hedeflediğini belirtiyor.

Suriye İnsan Hakları Örgütü rejimin işkencelerine yönelik kan donduran istatistikleri paylaştı. Buna göre Suriye'de 200 bin tutuklu bulunurken,Şam kırsalında yaklaşık 30 bin,Humus'ta 35 bin tutuklu bulunmakta.

KAN DONDURAN İŞKENCELER

Rapora göre işkenceler,"kesici aletlerle ve fiili değişik yollarla yapılan", "iple bağlanarak yapılan" ve "psikolojik yöntemlerle yapılan işkenceler" olmak üzere 3 başlıkta inceleniyor. Tutuklular, elektrikli sandalye, ip, zımba, ağaç budama makası ile yapılan fiziki işkencelerin yanında tecavüze, tehdit ve hakarete maruz kalıyor.

İNSANLIK DIŞI İŞKENCE VE SİSTEMATİK TECAVÜZ

Fiziki işkencelerin teker teker yer aldığı raporda, korkunç verilere ulaşılırken, en çok tırnak sökme, deri yüzme, kaburgalarını kırma gibi yöntemler kullanılırken psikolojik işkencede tutuklu, tecavüzle ve ölümle tehdit ediliyor.

Hapishanede bulunan kadınlar sistematik bir biçimde tecavüz uğratılıyor. Bazı erkekler de arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmeye zorlanılırken bunun yanında mahkumlardan Esed posterlerine 'secde' etmeleri isteniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • gazzeli 9 yıl önce Şikayet Et
    insan olmaktan utanıyorum allaha nasıl hesap vereciğiz bizler tüm bunlar yanı başımızda olurken bizler hayatımızı yaşıyoruz kendimide suçlu olrak görüyorum bir şeyler yapalım artık
    Cevapla
  • abd 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed düşmanlığı yapmayın.durup dururken neden suriyeye bu kadar düşman kesildiniz. suriyeye katilleri dolduran, sınırlarını açan, silah sevkeden ülkeler orada akan her damla kandan sorumludur. bir de kalkıp diyoruz iran ırak sınırından pkk geçiyor. o ülkeleri uyarıyoruz. ne yapmaya çalışıyor devletimiz anlam verebilmiş değilim. bu ülkenin kaynaklarını, insanını, imajını heba etmeyin.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    EVET arkadaşlar bir anımı paylaşmak istiyorum. 2011 yılında Amerika Irak'ı işgal ettiğinde böyle manzaralarla karşılaşmıştık. Amerikalı bir kadın asker ıraklı esirleri çıplak halde üst üste koyup resim çektiriyordu, İğrenç bir durum. O zamanlarda bende Araplarda Amerikalılar gibidir, al birini vur ötekine dedim bir çok insan beni kınamıştı. Yıllar önce doğru söylediğime bugün şahit oldunuz.
    Cevapla
  • polat 9 yıl önce Şikayet Et
    olayın Arap olmakla bir ilgisi yok.Olay Mümin ile kafir arasında cereyan ediyor.Zulmedenler kafirler,zulme uğrayanlar müslümanlar.Ayrıca Nusayriler Arap kimliğiyle öne çıkmaz,mezhep kimliğiyle öne çıkar. senin ülkende 12 eylüde en iğrenç işkenceleri yapanlar fransız mıydı?Bana kalırsa senin gibiler sırf bu zulme kılıf uydurmak için böyle saçma sapan yorumlar yazıyor.Ayrıca al birini vur ötekine demek hiç bir zaman böyle iğrenç zulümleri vicadan sahibi olanlar için meşru yapamaz,senin gibi cani ruhlular için yapsa da.
    Cevapla
  • .... 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah belanizi versin
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hatay’da depremin ortadan iki yardığı bahçede zeytin hasadı
İran'dan ABD itirafı! Son dakika Erdoğan açıklaması: Destekliyoruz