Iraklı Şii gruptan Erdoğan'a tehdit

Irak'ta Şii "Asaib el Hak" adlı milis grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın içişlerine müdahale ettiğini iddia ederek, Türk çıkarlarına saldırı düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.

Iraklı Şii gruptan Erdoğan'a tehdit
Iraklı Şii gruptan Erdoğan'a tehdit
GİRİŞ 28.12.2012 11:46 GÜNCELLEME 28.12.2012 11:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Irak'taki savaşta yabancılara karşı düzenlenen bazı büyük saldırılardan sorumlu olan "Asaib el Hak" adlı milis grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk Başbakanı'nın son dönemdeki beyanlarını reddediyor ve kınıyoruz. Bu açıklamaları Irak'ın içişlerine yapılmış açık bir müdahale olarak görüyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Mezhepçilik yaparak ve bölünme zehrini yayarak (Irak'ın ulusal dokusunu) parçalamaya yönelik girişimler herkesin çıkarlarına aykırıdır ve bunu yapanlar başlarına geleceklerden kaçamayacaklardır."

Şii "Asaib el Hak", ABD karşıtı Şii din adamı Mukteda el Sadr'a bağlı milis güçlerden ayrılarak bir grup kurdu. Şii milis grubu, Irak'taki en örgütlü gruplardan biri olarak biliniyor. "Asaib el Hak" grubunun liderliğini Kays el Kazali yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce yaptığı açıklamada Irak'ın Şii Başbakanı Nuri el Maliki'yi mezhep ayrımcılığı gözettiği gerekçesiyle eleştirmişti.

Başbakan Erdoğan, Irak'ın Suriye gibi bir çalkantı içine düşebileceği uyarısında da bulunmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NTVMSNBC

YORUMLAR 20
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kuduzlar amerikayi,ingilizi yada firansizi neden isirmazlar acep.. biz turkler oldurmekle degil,yasatmakla gorevlendirilmisiz,oldurenlerin sonu zaten malumdur.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    yapacak tek çare kaldı ilerde başa bele olmadan !. ıraka yürüyüp işgal etmeli. ve kuzey ırakı anekte etmeli.
    Cevapla
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    adamlar büyük örgüt olmanın gereğini yapmış. sen başına çuval geçirirler susarsan, gemini uluslarası sularda basarlar susarsan, orda burda bayrağını yakarlar susarsan, uçağını düşürler susarsan, karşına peşmerge tankı çıktı diye operasyondan dönersen... ve bunu da büyük devletlik kılıfına sokmaya çalışırsan sokaktan geçen adam bile tehdit eder yapacak bir şey yok.
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    hak mezhepler bellidir. 4 tanedir. hanefilik- şafilik- malikilik- hanbelilik. geri kalanlar evet müslümandırlar, kardeşlerimizdir. ancak itikatları bozuk olduğu için onların çoğuna göre kendi mezhebinden olmayan kafirdir hatta aşırıları bizim için katli vacip kafir bile derler. o yüzden de bombayla patlatmakta sakınca görmezler.
    Cevapla
  • ertan tan 11 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı. siz kendinizi adamların yerine koyun komşunuz sizin evinizde fitne ve ayrımcılık yapmak istesin. ne yapardınız? adamlar çok efendice "yapmayın şunu, sadece bizi değil kendinizi de yakarsınız" diyorlar. ne varmış bunda. bunu da mı söylemesinler. şii oldular diye konuşmaya da mı hakları yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Anadolu'ya bakın, kaç kişi gitmelerini istiyor?"
Türkiye'nin nükleer hedefleri için yeni adımlar atılıyor