Facebook'ta Başbakan'a hakarete hapis istemi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştıklarıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddia edilen iki memura, 2 yıl 4 aya kadar ayrı ayrı hapis istendi.

Facebook'ta Başbakan'a hakarete hapis istemi
Facebook'ta Başbakan'a hakarete hapis istemi
GİRİŞ 06.05.2013 17:40 GÜNCELLEME 06.05.2013 17:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gelen isimsiz bir mailde, "Bir kamu kurumunda çalışan yedi memurun, Facebook'tan, Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunduğunun" ileri sürülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yapılan incelemede, F.Ş. ve Z.E.Y. isimli memurların paylaşımlarının, "hakaret" suçunu oluşturduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede, şüphelilerin savunmalarına yer verildi.

F.Ş. savunmasında, Facebook'tan, Başbakan Erdoğan ve herhangi bir devlet büyüğüne karşı hakaret etmediğini, siyasi görüşünü memuriyet yaşantısına yansıtmadığını, iktidarda kim olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.

İnternette, içeriğini başkalarının oluşturduğu yazı, fotoğraf ve karikatürleri paylaşmış veya beğenmiş olabileceğini belirten F.Ş, "Bunları hakaret kastıyla yapmadım. Değil devlet büyüklerine, herhangi bir canlıya hakaret bile karakterime uymamaktadır" ifadesini kullandı.

Şüpheli Z.E.Y. de savunmasında, unvanı ve makamı ne olursa olsun kimseye hakarette bulunmadığını, eğitim sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili eleştirel ifadeler kullanmış olabileceğini ifade etti.

Şüphelilerin paylaştığı, "montajlı" fotoğrafların, Başbakan Erdoğan'ın saygınlığını alenen rencide etmeye yönelik olduğu ileri sürülen iddianamede, F.Ş. ve Z.E.Y'nin, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan, 2 yıl 4'er aya kadar hapsi istendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ibrahim yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    sadece başbakana hakaret edilmiyor diğer siyasilere hakaret edenler için hapis işlemi başlatılsın.. ........
    Cevapla
  • TurQuaZ 11 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmuş. eline bir tane bilgisayar geçiren hele bir de facebook hesabı olan kişi sorsan iki lafı bir araya getiremez bir bakmışsın siyasetçi olmuş bırak eleştirmeyi hakaret videolarından zevk alır olmuş. artık ne paylaştığını bile bilemez hale gelmiş. hiçbir siyasi liderin facebook ortamında bu şekilde aşağılanmasına izin verilmemelidir. zaten siyasetçiler birbirlerine yeteri kadar saldırıyor daha fazlasına gerek yok.yapılan her paylaşım biryerlere kaydediliyor. eğer yapılan hakaretin aslı yok ise hem bu dünyada hem ahirette karşılığı olacaktır. herkes dikkat etmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin zirvesinde tarih belli oldu
200 milyar dolar için sinsi plan! Ölmeden önceki hastalığı bu yüzden gizlenmiş