Özerklik isteyenlere Erdoğan sert çıktı

Başbakan Erdoğan, demokratik özerklik talepleri için sert konuştu. 'Yerel özerklik bilmem ne özerlik geçin onları geçin' diyen Erdoğan, Kürtlere din üzerinde mesaj verdi.

Özerklik isteyenlere Erdoğan sert çıktı
Özerklik isteyenlere Erdoğan sert çıktı
GİRİŞ 15.08.2011 02:08 GÜNCELLEME 15.08.2011 02:08
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 25 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, "Ey Aziz Ülkem, ey aziz milletim bana her şey siz hatırlatıyor. Bugün AK Parti 10 yaşında. Bugün milletin partisi yani sizin partiniz 10 yaşında. Partinizin 10. yaşı hayırlı olsun. Bugün başı bir dik şekilde sahibiyle yani sizlerle doğum gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.

Sincan'da bulunan Harikalar Diyarı'nda AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıldönümü etkinliğine katılan Başbakan Erdoğan Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde de demokratik özerklik talebine sert bir dille karşı çıktı ve “Yerel özerklik bilmem ne özerlik geçin onları geçin. Kime neyi anlatıyorsunuz siz bu ülkede hiçbir vilayetimizde yerel yönetimlerin özerkliğinin dışında herhangi bir yerel özerklik dile bir şey konuşulamaz. Bizim kitabımızda böyle bir şey yok” dedi.
Yerel yönetimlerin tamamının özerk olduğunu ve özerk çalıştığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kimse oralarda yaptıkları çeşitli toplantılarla kalkıp da bu millete bizlere tehdit savurmasın. Bu can bu bedende oldukça AK Parti iktidarı ile bizler tüm güvenlik güçlerimizle el ele vermek suretiyle; biz bu işin sadece güvenlik boyutunu olmadığını hep söyledik. Yine söylüyoruz. Bunun diplomatik boyutunun olduğunu söyledik. Psikolojik boyutunun olduğunu söyledik. Sosyo-ekonomik boyutunun olduğunu söyledik. Halkla iç içe olmayı söyledik. Bugün 81 vilayette AK Parti 10 kuruluş yıldönümünü kutluyor. Biz her yerde varız. İstediğiniz kadar teşkilatlarımızı bombalayın. İstediğiniz kadar cam çerçeve indirin. Ama bilesiniz ki o cam çerçeve yerine takılır. O teşkilatlar kurulur. Ama siz AK Parti hareketini durduramazsınız. Biz hiçbir zaman ülkemizde barışa kardeşliğe birliğe gölge düşsün istemedik. Gölge düşürenler var. Bu ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Arnavutu... Kimse bizi birbirimize düşürmeye kalkmasın. Onlar kendilerini Kürt kardeşlerimin temsilcisi ilan ediyorlar hiç alakası yok.

Sorun bakalım bunlara. Siz benim Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdiniz, ne kazandırdınız. Koskoca bir hiç. Zaten öyle bir dertleri de yok. Onlar bunun üzerinden nemalanıyorlar. Bunların dinle minle de alakası yok. Zaten İmralı’daki Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu ilan etmiştir. Acaba Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu kabul eden kaç tane bana Kürt kardeşimi gösterebilirsiniz. Kahir ekseriyeti itibariyle ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerimin tamamına yakını İslam diyecektir. Sözde Cuma namazları uydurmuşlar. Orada Cuma namazı kılınıyor. Ayrımcılık bölücülük yapmak istedikleri bu. Kendileri de zaten tribünden seyrediyorlar. Yaptıkları bu. Ama bunlara prim vermeyeceğiz. Bu işlerin hepsi yoluna girecek. Hiç endişe etmeyin. Sabırla bu işi başaracağız' dedi.

YORUMLAR 31
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    KÖTÜ NİYETE KARŞI İYİNİYETLİ DAVRANMAK GİBİ DAHİYANE TAKTİK PLANLARA DEVAM EDİN!. Şimdiden sertleşmenin alemi yok. Nasıl olsa teröre ramazan boyu mühlet verdiniz. Belli mi olur; belki de bayramda öpüşüp kucaklaşıcaksınız. O yüzden en iyisi siz eskisi gibi “KÖTÜ NİYETE KARŞI İYİ NİYETLİ DAVRANMAK" GİBİ DAHİYANE TAKTİK PLANLARINIZA DEVAM EDİN!
    Cevapla
  • umut bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    basbaka kendi milletini. hala cahil görüyor..iyide hocam, siz kopenhag kriterlerini kabul etmediniz mi? bu dogrultuda yerel ve bölgesel özerklik sistemine gecisin teyyid edilmesi yokmuydu? biri demis Bdp ilan etiyse bir yerden gücünü almistir; al iste burdan almis, baska söze gerek varmi? daha cogumuz bu kriterlerde neler olup biteni bilmiyoruz, bol keseden atanda cok, basbakan ne dese sorgusuz sualsiz kabul eden bir toplum var, arasira ,,acaba,, diye sormak gerek...
    Cevapla
  • ali karaman 13 yıl önce Şikayet Et
    pkknın gücü bölge halkını cezbetmiş. halk orda devletinm gücünü ve desteğini görmediği için bütün insiyatif pkk da. (bazı bölgeler) burada istihbfarat yok aksine pkk ya sivil polisi uzman çavuşu gösterip vurduruyorlar. istihbaratta alyhimize. iyiye gitmiyor vesselam
    Cevapla
  • murad ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    standaart poors kardeş. ayrıca bu ön yargınız cok haksızca ,kürtce okula giden olur gitmiyen olur devlet secmeli yapar ,olr biter anadil sorunu en azından bana göre ortadan kalkar
    Cevapla
  • murad ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    standaart poors kardeş. egitim derken bütün okul ve üniversite kastetmedim,andalimin secmeli ders olarak verilmesi gerektigine inanıyorum,önündeki edebi ve kültürel yasakların kalkması gerekir,ki anadilim 100 yıl sonra kaybolmasın,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adriano'yu Beşiktaş'a getiren o telefon! Yıllar sonra açıkladı
ABD'den son dakika Ayşenur Eygi açıklaması!