2 parti kapanıyor yeni parti kuruluyor

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi, ekoloji siyaseti ile sol siyaset değerlerini birlikte taşıyan yeni bir parti çatısı altında birleşecek.

2 parti kapanıyor yeni parti kuruluyor
2 parti kapanıyor yeni parti kuruluyor
GİRİŞ 01.11.2012 12:22 GÜNCELLEME 01.11.2012 12:22

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) ayrılan bir grup tarafından kurulan Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile 2008 yılında ikinci kez kurulan Yeşiller Partisi, önümüzdeki 25 Kasım'da yapılacak genel kurul ile yeni bir parti çatısı altında birleşecek. İsmi 25 Kasım'da yapılacak olan genel kurulda, parti programı ise geniş kitlelerin katılımını sağlamak amacıyla kuruluştan sonraki bir yıl içerisinde belirlenecek olan yeni siyasi parti, ekoloji siyaseti ile sol siyaseti bir araya getirmeyi hedefliyor.

 Kurulacak yeni partinin İzmir Koordinasyon Kurulu Üyesi Arif Ali Cangı, yeni partiyle Türkiye'de alışılmış siyasi parti kalıplarını kırmayı amaçladıklarını söyledi. Mevcut siyasi parti yapıları ve Siyasi Partiler Yasası'ndan dolayı çeşitli sıkıntılar olduğunu ifade eden Cangı, şöyle dedi:

 "Bu sıkıntılardan dolayı partilerin halkla olan bağları zayıflıyor, zamanla da kopuyor. Bunu aşmak için yeni parti oluşumunda tüm üyelerin karar sürecine katılması için çeşitli düzenlemeler yapacağız. Hatta parti üyesi olmayıp dışardan destek vermek isteyenler için de danışma meclisleri adı altında oluşumlar ile fikrini alacağız. Partide herkes eşit olacak. Parti içinde doğrudan demokrasi kuralları işleyecek ve genel başkan yerine eş sözcülük sistemi kullanılacak. Solun evrensel değerleri ile yeşil politikaların bir arada olması günümüzün bir gerekliliği. Bu kapsamda Avrupa Yeşiller Partisi başta olmak üzere Avrupa'da bulunan çeşitli muhalif partileri ile iletişim içerisine girerek Türkiye'nin bu konudaki eksikliğini de gidereceğiz."

 Partinin kuruluş dilekçesini 26 Kasım günü İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirten Cangı, dönüşümlü genel merkez, dönüşümlü görev alma gibi yeniliklerin bulunacağı yeni siyasi partinin birçok yeniliği de getireceğini söyledi.

DHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı