Mogan Gölü'ne nasıl gidilir? Ankara'nın Mogan parkı güzelliği

Ankara'nın Mogan Parkı şehrin en güzel yerlerinden. Hafta sonu buraya dinlenmek üzere giden Ankaralılar Mogan Gölü'nün güzelliklerini görmeyi ihmal etmiyorlar. Mogan Gölü'ne nasıl gidilir, burada neler yapılır bütün detaylar haberimizde.

Mogan Gölü'ne nasıl gidilir? Ankara'nın Mogan parkı güzelliği
Mogan Gölü'ne nasıl gidilir? Ankara'nın Mogan parkı güzelliği
GİRİŞ 15.09.2021 12:15 GÜNCELLEME 15.09.2021 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'nın gezilecek yerleri denildiğinde ilk sırada bu doğa harikası göl çıkıyor. Doğal güzelliklerimizden biri olan gölde ailecek giden kalabalık gruplar için de çok güzel aktiviteler var. Mogan Gölü hafta sonu ailenizle çok özel bir gün geçirmeniz için tercih edebileceğiniz ender yerlerden. Bir günlük hafta sonu tatili için dinlenmek üzere buraya gidip temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Piknik yapmak ve ağaçlar içerisinde güzel bir gün geçirmek için tercih edilebilecek bir yer. Peki Mogan Gölü'ne nasıl gidilir ve Mogan Gölü giriş ücreti 2021 bilgileri haberimizin detaylarında bakalım. 

 

 

Mogan Gölü'ne nasıl gidilir araştırmasını yapan herkes için buraya ulaşımın en kolay yolunu verdik. 

MOGAN GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

 

 

Mogan Gölü'ne ulaşmak için özel araç ya da toplu taşıma aracı tercih edebilirsiniz. Özel araç ile gideceğiniz durumlarda Ankara- Konya kara yolunu 15- 20 dakika takip edip Gölbaşı Kavşağı'nı geçtikten sonra sağa dönmeniz gerekiyor. Böylece Mogan Gölü'ne giriş yapmak için gidilen yola çıkmış olursunuz. Tabelaları takip edebilirsiniz. 

Eğer toplu taşıma ile Mogan Parkı'na ulaşım sağlayacaksanız bu durumda 177, 108, 182 numaralı otobüs hatlarını tercih edebilirsiniz. Parkın en yakın noktasında bulunan duraklarda inebilirsiniz. Minibüs ile ulaşım sağlamak isteyen kişiler de Güven Park'ın yanından hareket eden minibüslere binebilirler. 

MOGAN PARKI'NA GİRİŞ ÜCRETİ 2021

Mogan Gölü'ne gitme planı yapan herkesin merak ettiği bir diğer konu da giriş ücretinin ne kadar olduğu. Mogan Parkı'na giriş ücreti ne kadar merak eden herkes göle girmek için 6 TL vermelidir. 

MOGAN PARKINDA YAPILACAKLAR

-Mogan Parkı'nda güzel bir hafta sonu kahvaltısı hazırlayabilirsiniz. Mis gibi açık havada güzel kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz bir yer. 

-Kahvaltının ardından lezzetli mangal yemeği hazırlayabilirsiniz. Buradaki piknik masalarının yanında donanımlı barbekü yerleri var. Dilediğiniz gibi piknik yemeği hazırlayabilirsiniz. Odun kömüründe mangal yapabilir ve semaver çayınızı hazırlayabilirsiniz. 

-Semaver çayınızı Mogan Gölü kenarında yudumlayabilirsiniz. Mis gibi temiz hava ile beraber semaver çayı huzur verir. 

-Mogan Parkı'nda yapılacaklar sadece piknik ve keyif değil aynı zamanda gölde spor yapmak da mümkün. Koşu pistinde günlük sporunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca tenis, futbol ve basketbol oynamak için de donanımlı sahalar var. 

-Seyir teraslarının bulunduğu Mogan Gölü'nde paten yapmak için pistler de bulunuyor. Yürüyüş sırasında ise asma köprüden geçerek marina adasına da gidebilirsiniz. 

Mogan Gölü'ne nasıl gidilir ve giriş ücreti nedir konularında sizlere bilgi verdik. Siz de ailenizle beraber keyifli bir hafta sonu tatili için burayı tercih ederek güzel vakit geçirebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir: Kültür mirası Odunpazarı'nda gezilecek yerler nereler?

YORUMLAR 1
  • pıfır 2 yıl önce Şikayet Et
    Mansur başkanımın değdiği her yer güzelleşiyor.
    Cevapla