Yakmayan ateşi kaymakamın elinde denediler

İstanbul Pendik'te, 3D yazıcılarla üretilen ürünlerin de sergilendiği şenlikte öğrenciler ele sürüldüğünde yakmayan sıvıyı Kaymakam Yılmaz Şimşek’in üzerinde denedi.

Yakmayan ateşi kaymakamın elinde denediler
Yakmayan ateşi kaymakamın elinde denediler
GİRİŞ 04.05.2017 22:57 GÜNCELLEME 04.05.2017 22:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pendikli öğrenciler “Bilim Kültür Sanat Şenlikleri”nde  icatlarıyla yine şaşırttı. 3D yazıcılarla üretilen ürünlerin de sergilendiği şenlikte öğrenciler ele sürülen sıvı sayesinde yakmayan yakmayan ateşi Kaymakam Yılmaz Şimşek’in üzerinde denedi.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen “Bilim Kültür Sanat Şenlikleri”ne Pendik’teki 108 ortaokul ve lise katıldı.

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen şenlikte öğrencilerin dikkat çeken icatları yer aldı. Kimi güneş enerjili ocak kimi de ilaç taşıyan robotunu görücüye çıkardı.

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Memleketin en önemli meselesi eğitim meselesidir. Biz de bu konuda üzerimize düşeni  bir yük olarak değil, en şerefli görev olarak yapıyoruz. Öğrencilerimizin vitrine çıkan bu emeklerinden dolayı  tüm çocuklara ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz da öğrencilerin şenliğe özel bir şey hazırlamadıklarını, sergilenenlerin rutin faaliyetleri olduğunu açıkladı.

YAKMAYAN ATEŞİ KAYMAKAMIN ELİNDE DENEDİLER

Üç gün sürecek “2. Bilim, Kültür Sanat Şenlikleri”nde dikkat çeken çalışmalar arasında Fatma Gözen Eralp Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı “Yanmayan Eller” yer aldı. Standı gezen Kaymakam Yılmaz Şimşek’in eline yanmayan sıvı süren ardından da ateşe veren öğrencilerin gösterisi hem korkuttu hem de şaşırttı. Birkaç saniyeliğine eli tutuşan ancak özel sıvı sayesinde ateşi hissetmeyen Kaymakam Şimşek, gösterinin ardından öğrencilere teşekkür etti.

3D YAZICILARLA TASARIM YAPIYORLAR

Katılımın yoğun olduğu 2. Bilim, Kültür Sanat Şenliğinde dikkat çeken bir diğer stant ise Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi’ninki oldu. Stantta, kâğıt üstünde yaptıkları tasarımı 3D yazıcıyla somutlaştıran öğrenciler ürettikleri sabit ve hareketli parçaları ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Öte yandan şenlikte ilgi çekici diğer stantlar arasında Cemil Meriç Ortaokulu’nun “E-TAHOL” adlı 3D minyatür okul tahtası ve Atatürk Ortaokulu’nun da “Kablosuz Elektrik” adlı çalışmaları yer aldı.

YORUMLAR 4
  • mustafa 2 7 yıl önce Şikayet Et
    ağaç yaşken eğilir
    Cevapla
  • Kodlama 7 yıl önce Şikayet Et
    Kodlama ve robotik zorunlu ders olmalı.
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    tübitakın kabul etmediği bilim alanındaki başarılı bazı çocuklarımızın projelerini avrupa kabul ediyor.
    Cevapla
  • Ataylı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilim her alanda gelişmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ön rapor tamamlandı! Grand Kartal Otel için karar verildi
Trump'ı dua töreninde kızdıran sözler: 'Sözde Piskopos özür dilesin'