Üç maymuna vantilatörlü serinletme

Mersin'in Tarsus ilçesinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık Tarsus Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde kafes içindeki hayvanlara da zor anlar yaşatıyor.

Üç maymuna vantilatörlü serinletme
Üç maymuna vantilatörlü serinletme
GİRİŞ 28.07.2012 15:36 GÜNCELLEME 28.07.2012 15:43

Boğucu sıcaktan etkilenen hayvanlara saatte bir suyla serinletiliyor. Hayvanat bahçesinde bulunan Coşkun, Mazlum ve Cumali isimli üç maymun ise vantilatörlerle serinliyor.

Bunaltıcı sıcaktan en çok maymun, aslan, kaplan ve leoparın etkilendiği öğrenilirken, hayvanları serinletmek için üzerlerine ve bulundukları alanlara hortumla su püskürtülüyor.

Özellikle maymunların bulunduğu bölümde kurulan vantilatör gün boyu çalıştırıyor. Suyla serinleyen hayvanlar ise bunaltıcı havada bir nebze de olsa serinlemenin keyfini yaşıyor.

Hayvanat Bahçesi görevlisi Bülent Rüzgar, aşırı sıcaklardan rahatsız olan hayvanları saat başı suyla ve vantilatörle serinletmeye çalıştıklarını söyledi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB2, bu kez yerli motorla başardı
Putin ateşkes ilan etti! Rusya'dan son dakika savaş açıklaması! Orduya talimat