Diyarbakır’da 7 bin 25 kök Hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır'da polis ekipleri tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri ve çevresinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 7 bin 25 kök Hint keneviri ele geçirilerek imha edildi.

GİRİŞ 21.09.2024 10:19 GÜNCELLEME 21.09.2024 10:24

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Özel Harekat ve Havacılık Şube müdürlüklerinin desteğiyle, 17 Eylül’de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri ve çevresinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Operasyonda, 22 farklı noktada ekili 7 bin 25 kök Hint keneviri ele geçirildi. Şüphelilerin ekim alanlarını korumak ve bakımını sağlamak amacıyla bölgede yaşam alanları oluşturdukları, çadırlar kurdukları ve Dicle Nehri’nden sulama işlemleri için su motorları kullandıkları belirlendi.

Piyasa değeri 140 milyon TL olacağı öngörülen kenevir bitkileri, numune alınmasının ardından yerinde imha edildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, hizmete alınan yeni motosikletleri kullandı
İETT ve minibüs çarpıştı! Yolcu ön camdan fırladı