Adana

Adana'da damat dehşeti: 3 ölü, 1 yaralı!

16:19 28 Ekim 2024 2 Yorum Var
Adana'da damat dehşeti: 3 ölü, 1 yaralı!

Adana'da çocuklarının devlet korumasına verilmesi nedeniyle tartıştığı eşi, kayınvalidesi ve engelli kayınbiraderini öldüren damat, "Yemeğime ilaç koyarak beni delirtmek istiyorlardı." diyerek çıktığı duruşmada kendini savundu.

Seyhan ilçesi Barış Mahallesi'nde 3 Mayıs 2023'te içki içen Suriye asıllı Türk vatandaşı Özgür Durmuş, çocuklarının devlet korumasına verilmesi nedeniyle evde tartıştığı eşi İptihel Baba (29), kayınvalidesi İnaye Hellak (59) ve bedensel engelli kayınbiraderi Muhammed Baba'yı (28) bıçaklayarak öldürürken, Kayınpederi Muhammed Zeki Baba'yı (60) ise yaraladı.

6 ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI 

Olayın ardından çiftin 6 çocuğu devlet korumasına alınırken, Özgür Durmuş tutuklandı. 

Özgür Durmuş hakkında Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmaya, Özgür Durmuş tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

"YEMEĞİME İLAÇ KOYARAK BENİ DELİRTMEK İSTİYORLARDI"

Çıktığı duruşmada cinayet işlemek istemediğini ve pişman olduğunu dile getiren sanık Durmuş, "Ben cinayet işlemek istemedim, çok pişmanım. Kayınpederim ve kayınvalidem bana ‘Senin şerefin yok’ gibi hakaretlerde bulunup, tokat atıyorlardı. Ayrıca yemeğime ilaç koyarak beni delirtmek istiyorlardı. Bundan dolayı olay anında kendimde değildim. Ben kendime geldiğimde de hemen ambulansı aradım. Suriye’ye de kaçabilirdim ama kaçmadım ve kendim gidip teslim oldum. Cinayeti işlemek istemedim. Çok pişmanım." ifadelerini kullandı. 

TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI VERİLDİ

Esas hakkında mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, sanığın, eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini "nitelikli öldürme" suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, kayınpederi Muhammed Zeki Baba’yı ise "öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık Özgür Durmuş’un tutukluluğunun devamına karar verip, taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • serhan 48 dakika önce Şikayet Et
    İlaçla zehirleme işi yeni moda. Eskiden avrupa ülkelerinde boşanmanın yasak olduğu dönemlerde kadınlar kocalarını yavaş yavaş zehirleyerek öldürüyorlardı. Benim kardeşimi de karısı zehirleyerek ölümüne sebep oldu.
    Cevapla
  • rivrivriv 3 saat önce Şikayet Et
    Adana !
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.