Muhammed Mursi bu suçtan yargılanacak

Mısır Başsavcısı Abdulmecid Mahmud, görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri hakkında, ''yabancı güçlerle işbirliği yapıp, istihbarat toplama ve firar etme'' suçlamasıyla açılan davanın görülmesine karar verdi.

Muhammed Mursi bu suçtan yargılanacak
Muhammed Mursi bu suçtan yargılanacak
GİRİŞ 05.07.2013 02:35 GÜNCELLEME 05.07.2013 09:32
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İsmailiye Temyiz Mahkemesi geçen hafta, ''Natrun Vadisi Hapishanesi'ndeki İhvan liderlerinin 25 Ocak devrimi sırasında, Hamas hareketi ile uydu üzerinden bağlantı kurularak kaçırılması'' davasını yeniden görülmesi için başsavcılığa sevk etmişti.

Başsavcı Mahmud da Yüksek Yargı Konseyi'nin "göreve iadesini" içeren hükmü onaylamasından 1 gün sonra davanın yeniden görülmesi kararını aldı. Mursi'nin 48 saat içinde, davayla ilgili sorgulanacağı öğrenildi.

Kimliği belirsiz silahlı kişiler 28 Ocak 2011'de Natrun Vadisi Hapishanesi'nin de aralarında bulunduğu pek çok cezaevine baskın düzenlemiş ve aralarında Mursi'nin de olduğu pek çok İhvan liderinin kaçmasını sağlamıştı.

Mursi, devrik lider Hüsnü Mübarek tarafından göreve getirilen Abdulmecid Mahmud'u Kasım 2012'de görevinden alarak yerine Talat Abdullah'ı atamış, eski Başsavcı Mahmud da bunun üzerine Abdullah'ın göreve getiriliş şeklinin yasal olmadığını öne sürerek dava açmıştı.

Mursi, Kahire'de ordunun gözetiminde ev hapsinde tutuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • turgut turgut 11 yıl önce Şikayet Et
    allah seninle. Ey Muhammed Mursi ; Hiç tasalanma sen muslümansın ve allaha tevekkül edenlerdensin hayrında şerrinde Allahtan olduğuna iman edenlerdensin. dualarımız seninle. Senin şahında allah mısırdaki Müslüman mustazaf halklara yardımını ve rahmetini esirgemeyecektir. Sen rahat ol tevekkül et rabbim seninle.
    Cevapla
  • minber 11 yıl önce Şikayet Et
    mursi ve mübareği bir tutanlar. ikisini aynı kefeye koyanlar izandan ölçüden yoksun dünyadaki gelişmelere sığ bakan geniş perspektiften bakamayan beyinlerdir. anlama ve algılama yeteğini kaybetmiş olmaları lazım bir tutanların ve hatta düşünme yetilerinde sorun var demektir kendi dar kalıp iç dünyalarında sıkışmış bir dünya görüşüne sahip olmaları lazım mursiyle mubareği bir tutanların. ve hatta hatta gözlerinin körlüğü kalplerinede vurmuş olmalıki körü körüne bir darbe sevgisi içindeler kalplerinde darbe sevinci çarpan birinin ruh halide sakatlanmış demektir.asla ulaşamıca emellerinin orman kanunları yolu ile elde etme çalışanları alkışlamak beyin tutulmasından öte beyin noksanlığına işarettir.
    Cevapla
  • anti darbeci 11 yıl önce Şikayet Et
    mısıra uzun vadede iyilik yaptılar. nasılki bizim menderesimizi astılar özal geldi.özalı zehirlediler erdoğan geldi.onlarda acı tecrübeler ile öğrenecekler millet olmayı.yazıkki onların bir Erdoğanı yok.
    Cevapla
  • ahmet enes 11 yıl önce Şikayet Et
    Mursi ile mübareki bir tutmak başbakan ile kılıçdaroğlunu benzetmek kadar abestir.. Bilmiyorsanız yazmayın bari arkadaşlar.
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    mursi hapı yuttu. mursi hapı yuttu şimdi bunuda mubaregın koğuş arkadası yapsınlar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji tarih verdi! İstanbul'a sağanak geliyor
Trump'tan tüm dünyada dengeleri değiştirecek F-35 çağrısı! Dünya savaşı...