Leyla Musa: Mısır ordu devletine dönüştü

Darbe Karşıtı Koalisyon Sözcüsü olan Leyla Musa, A Haber'de Ajans'a telefonla bağlanarak Can Okanar'ın sorularını yanıtladı. Musa, "Mısır bir polis devletine, hatta askeri devlete dönüştü" dedi.

Leyla Musa: Mısır ordu devletine dönüştü
Leyla Musa: Mısır ordu devletine dönüştü
GİRİŞ 14.08.2013 16:14 GÜNCELLEME 14.08.2013 16:14

Musa şöyle konuştu:

"En az 1000 barışçıl gösterici öldürüldü. Yaralı sayısı da en az 10 bin civarında. Ölümlerin çoğu polislerin protestoculara açtığı ateş sonucunda gerçekleşti. Protestoculardan bazıları biber gazından boğularak öldüler. Bir kadın, bizim basın merkezindeki meslektaşlarımızdan olan bir gazeteci de vefat etti. Şu anda ölü ve yaralı sayısını arttığına dair bilgiler alıyoruz."

"Ülkenin bütün illerinde, sokaklarında şu anda milyonlar protesto yapıyor. Bütün bu katliamların bitmesini ve bu darbe rejiminin sonlanmasını istiyorlar. Bunun meşru olmağını söylüyorlar. Bazı vilayetlerde, protestocular devam eden katliamlara tepki olarak valilikleri ve belediye binalarını işgal etti."

"Bizim kullanacağımız tek metot barışçıl yöntemler olacaktır, en sonuna kadar biz sadece meşru anayasal haklarımızı kullanıyoruz. Bizim gücümüzün ve barışçıl tavrımızın onların silahları ver mermilerinden daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Mısır medyasının da gösterdiği gibi, meydandakilerin ellerinde silah yok, barışçıl göstericiler bunlar. barışçıl olmalarına rağmen çok kanlı ve vahşi bir saldırı yapıldı. Mısır medyası şu anda maalesef tamamen darbe rejimini ve darbe yetkililerinin kontrolü altında kontrolü altında. Sadece tek taraflı bir yayın ve dezenformasyon yapıyorlar. Şu anda protestocuları lekeleyip barışçıl göstericilerin öldürülmesini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Mısır şu anda bir polis devletine dönüştü. Mübarek'in polis devletinden de fazla. Bir askeri rejim ve bir askeri devlete dönüştü. Barışçıl sivilleri koruması gerekirken, toplanma özgürlüklerini kullandıkları için koruması gerekirken onlara saldırmakta."

"Biz sadece Mursi'yi desteklemekle sınırlı kalmıyoruz, seçilmiş başkanı görevine yeniden kavuşturmak ve anayasayı yeniden geçerli hale geçirmek istiyoruz. Çünkü biz bunu demokratik referandumla, milyonlarca Mısırlının oyuyla zaten onaylamıştık Mesele sadece Mursi'nin ya da diğer siyasilerin serbest bırakılması değil. Bu sadece insani bir mesele değil aynı zamanda bir siyasi mesele, bir meşruiyet meselesi. Hem Türk hükümetinin hem de dünyanın bütün hükümetlerinin Mısır halkının tercihlerine ve demokrasiye saygı duymalarını ve seslerini duyurmalarına yardımcı olmalarını istiyoruz böyle kritik zamanlarda."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamaney'den Suriye'yi karıştırmaya yönelik ima: Gençler harekete geçmeli
Liste güncellendi! İşte benzin fiyatının en pahalı olduğu ülke! Türkiye kaçıncı sırada?