Somali kuraklığın ve açlığın pençesinde

Büyük bir kuraklığa maruz kalan Somali "insani bir felaketle" karşı karşıya... Yaklaşık 250 bin çocuk ciddi oranda yetersiz beslenmenin pençesinde ecelini bekliyor.

Somali kuraklığın ve açlığın pençesinde
Somali kuraklığın ve açlığın pençesinde
GİRİŞ 17.07.2011 07:47 GÜNCELLEME 17.07.2011 07:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

'Somali için açlığa karşı eylem' adlı kuruluşun direktörü Jens Oppermann, ülkede yaklaşık 250 bin çocuğun ciddi oranda yetersiz beslenmenin pençesinde olduğunu belirterek, son haftalarda durumun daha da kötüleştiğini gördüklerini, artık insani krizden değil, bir insani felaketten bahsettiklerini kaydetti.

Oppermann, insanların Mogadişu'ya, daha önce hiç görmedikleri bir halde geldiklerini gördüklerini, bazen haftalarca yürüdükten sonra insanların akli ve fiziki olarak tükenmiş bir duruma geldiklerini söyledi.

Herkese yeterince yardım sağlayacak durumda olmadıklarını belirten Oppermann, ülkede bir yılda gıda fiyatlarının yüzde 270 oranında arttığını kaydetti.

kullan

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Mücahit ÖZTAŞCI 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir Çocuk Alamak..... 3 Çocuğum var ancak Somali'den yetiştirmek üzere açlık çeken bir çocuk almak istiyorum...Bu mümkün olabilirmi....
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYA KÖYÜNDE SOMALİLİ KOMŞU AÇMIŞ!-1. Hızlı iletişim vasıtalarıyla Dünya eskisi gibi değil artık!..Dünya küçük bir köy gibi.Demem odur ki:-Somali bize komşu-gibi..Sözü uzatmaya gerek yok sanırım!Orada açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya insanlar varken,bizim gıda cenneti misali ülkemizdeki biz müslümanların şu mürbarek üç aylarda ve yaklaşmakta olan mübarek ramazan ayında yapıcağımız ibadetler ne kadar kabul görür?Uzun uzun düşünmekte fayda olsada,YETKİLİ VE ETKİLİLERİN uraya uzanan ellere vesile olacak davranışlarını/amellerini görmeyi, bizİmde onlara acilen yardım ellerimizi uzatmayı,onların mutlu bakan gözlerini görmeyi acilen beklediğimizi ifade etmek istiyorum.Haydi Türkiye!Yapılan israfları bile oralara ulaştırmak bizi sorumluluktan kurtarabilir..Tüm Türkiye bu işe seferber olmalı!Afganistan a YAPILAN YARDIM GİBİ!Hemde acilen!Eğer ramazanda yapacağımız ibadetler,Allah cc katında kabul görsün istiyorsak ivadilikle!Yardım elimizi uzatalım!Can suyu veelim inşaAllah!VesSELAM
    Cevapla
  • sabri yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    tabi ya. libya'daki bölücülere vereceğiniz 200milyon doların yarısını somaliye vereydiniz de sevaba gireydiniz!
    Cevapla
  • YaziYORUM 13 yıl önce Şikayet Et
    allah askina insanmiyiz biz. 8600000 nufuslu bir somalide, YETERSIZ BESLENMEKTEN cocuklar olumun pencesinde. biz kimiz, insanmiyiz? oteki beriki kim, insan mi? degiller ve degiliz. 8600000 nedir yahu, duyarli turkiye muslumanlari birlesip ayda 200 tl bir fona koysa, inanin somali gibi 10 tane nufusa yeterli beslenme saglanir. yani insanlar o kadar komik ve gulunesi nedenlerle olume terkedilmis olmamali. yeterli beslenme imkani bulamamak, pehhh, tum bunlarda vebal sahibiyiz ey insanlik, fazlasiyla beslenip sismanliktan yakinirken, somalideki cocugun hakkini yiyoruz.
    Cevapla
  • varsayilan 13 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz.. o somaliyi sömürenler varya onlar inş .......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suriye'de, İran ve ABD arasında savaş gerilimi! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Bir zamanlar pembeydi! Meyil Gölü tamamen kurudu