'Meryem Ana'yı gördük' izdihamı

Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de gökyüzünde Meryem Ana'nın ışık şeklinde görüldüğünü ileri süren Kıptiler kiliselere akın ettiler. Görüntüler YouTube da konuldu

GİRİŞ 23.10.2011 07:13 GÜNCELLEME 23.10.2011 07:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Mısır'dan yayın yapan özel On televizyonu, söz konusu ışık kümesinin, İskenderiye kentindeki Bakire Meryem Kilisesi üzerinde dolaştığını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'da ise İskenderiye semalarında cuma gecesi dolaştığı iddia edilen beyaz bir ışık kümesine ait görüntüler yayımlandı.

Mısır'ın bağımsız El Masri El Yovm Gazetesi, ''Meryem Ana İskenderiye'de göründü mü?'' başlığı ile verdiği haberinde, Meryem Ana'nın cuma ile cumartesi günleri arasında İskenderiye'deki Bakire Meryem Kilisesi'nde görüldüğü iddiası üzerine binlerce Hristiyan Kıpti'nin kiliseye akın ettiğini yazdı.

Gazete, Hristiyan Kıptiler'în Meryem Ana'nın görüldüğünün ileri sürülmesinden sonra ilahiler söylediklerini ve bazı Hristiyanların söz konusu ışığı görebilmek için dualar okuduğunu kaydetti.

Mısır'dan yayın yapan Hristiyan kanalı El Tarik (Yol), Meryem Ana'nın, 9 Ekim günü Kahire'de gösteri yaparlarken ordunun sert müdahalesine maruz kalarak yaşamını yitiren 27 Hristiyan'ın ardından görünerek Kıptiler'e moral verdiğine vurgu yaptı.

Resmi rakamlara göre 80 milyonluk Mısır nüfusu içerisinde Kıpti Hristiyanların oranı yüzde 6 ile 10 arasında.

Mısır'daki kiliselerde Meryem Ana veya diğer adı ile Bakire Meryem görüldüğüne dair iddialara sıkça rastlanılıyor.

2009 yılında Kahire Ortodoks Kilisesi'nde Meryem Ana görüldüğü iddiası üzerine binlerce Hristiyan ve Müslüman, Meryem Ana'yı görmek üzere kiliseye akın etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Ramazan Bilir 12 yıl önce Şikayet Et
    tövbe estağfurullah. ben bu Meryam Anayı her gün görüyorum ozaman:)
    Cevapla
  • selam olsun 12 yıl önce Şikayet Et
    Mavi Isin bile degil ,resmen spot isigi. discolorin önünde yada eglence merkezlerinin önlerinde konulan hertür sekli verebileceginiz spot isigi bu.bunu 10 yasindaki cocuk bile anlar.kabedeki melek mavi isin projesinin ürünü.ama bu resmen spot isigidir :)
    Cevapla
  • Adimi sorma 7 yıl önce Şikayet Et
    Dalga gecme carpilirsin:))
    Cevapla
  • ali keskin 12 yıl önce Şikayet Et
    neden noele denk gelmedi ki... iyi haber olurdu medyaya.
    Cevapla
  • z ziyaretci 12 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmmm.................................... bence GADDAFi´nin RUH´u.,Hüsnü MUBAREK´e,gel beraber gidek diyy.........
    Cevapla
  • WiTaMiN 12 yıl önce Şikayet Et
    ... Arif BİLGİN isimli arkadaş Meryem ana kimki filan yazmışsın,böyle saçma bi yorum olamaz, Onun hakkında kuranda sure ve ayetler var, Kim olduğunu ayetleri okuyunca anlarsın,Hz Meryem iffet abidesi, ve bi peygamber annesi, ona ve diğer peygamber eşleri bizim annelerimizdir, yorum yazarken sanki hristiyanların annesiymiş gibi bakılıyo anladığım kadarıyla,yorum yazarken sözün nere gideceğini hesap etmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümet düğmeye bastı! Emeklilere müjde! Merak edilen detaylar belli oldu!
Meteoroloji'den yeni hava durumu uyarısı! Pazar günü dikkat...