Afyonkarahisar

Tarlaların ortasındaki tarihi minare görenleri şaşkın bırakıyor

17:24 08 Eylül 2024 1 Yorum Var
 Tarlaların ortasındaki tarihi minare görenleri şaşkın bırakıyor

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bulunan ve 200 yılı aşkın bir geçmişi bulunan Kırık Minare, yanmasına rağmen ayakta kalmayı başardı.

Bolvadin ilçesinde 13. yüzyılda Selçuklular döneminde yapılan "Kırık Minare", 1801 yılındaki büyük yangında yok olan Erkmenhisarı köyünden günümüze kadar ulaştı.

1801 yılı mayıs ayında çıkan yangında tamamen yok olan Erkmenhisarı köyünde bulunan Akmescit’in ayakta kalan minaresi, tarlaların ortasında ilginç görünümü ile dikkat çekiyor. Selçuklu eseri minarenin yapımında Polybotum Antik Kenti'nden getirilmiş taşların kullanıldığı biliniyor. Günümüzde tarlaların ortasında kalan minare yapısı ile ziyaretçilerin her dönem ilgisini çekmeyi başarıyor.

Erkmen Mahallesi Muhtarı Talip Ergün, minarenin geçmişten kendilerine miras kaldığını ifade ederek, esere olan ilginin ise büyük olduğunu dile getirdi.

Ergün, “Bu eserimiz ecdadımızın mirasıdır. Eser mahallemizi Kırık Minareli yer olarak tanıtmakta. Köyümüz o dönemlerde yanınca mescidi de yanmıştır. Minare o dönemden beri tek başına kalmış, vatandaşların ilgisi büyük.” dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Afyonkarahisar'ı gezdim gördüm ve üzüldüm. Tarihi yerlerin harabe gibi olması beni üzdü. Tarihine sahip çık Afyonkarahisar. Eski yerleşim yerleri çok huzur verici. Kale daha modern olabilir.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.