Hangi yiyeceği nerede saklamalısınız?
Siz mayonez ya da ketçapınızın buzdolabında durmasını isterken, eşiniz de bunların rafta durmasını isteyebilir. Peki kim haklı? Aslında ikinizde haklısınız.
Çünkü, her ikisinin de kapakları kapalı olursa bir problem olmaz.
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, en sevdiğiniz çeşnilerinizin ve soslarınızının uzun süre taze kalması için üzerlerindeki raf ömürlerine dikkat edin.
Ketçap: Birçok çeşni gibi ketçapı açıldıktan sonra bile buzdolabında ya da rafta saklayabilirsiniz. Düzenli olarak kullanmıyorsanız, buzdolabı daha iyi bir seçenektir. Açılmamış ketçap en az 1 yıl dayanır. Açıldığı takdirde buzdolabında 6 ay, rafta ise bir ay dayanır.
Mayonez: Kapağını açmadığınız takdirde mayonezi kiler gibi bir dolapta saklayabilirsiniz. Mayonez yumurtadan yapılmıştır. Bu nedenle açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Açılmış mayonez buzdolabında 3 ay kadar dayanıyor. Ancak kesinlikle tezgahta birkaç saatten fazla bırakmayın.
Hardal: Kapağı açılmamış hardal, rafta 2 yıldan fazla durabilir. Ancak kapağını açtığınızda, hardal kavanozunu dolapta 2 ay kadar, buzdolabında ise 1 yıl saklayabilirsiniz.
Yer fıstığı ezmesi; Açılmamış kavanoz dolapta 9 ay kadar dururken, açtığınız kavanozu ise rafta en az 1 ay saklayabilirsiniz. Buzdolabında ise daha uzun süre bozulmadan durur.
Reçel, jöle gibi yiyecekler: El yapımı olmadıktan sonra, kapağı kapalı olan kavanozları rafta en ez 1 yıl muhafaza edersiniz. Kapağını açtıktan sonra ise buzdolabında 1 yıl kadar bekletebilirsiniz.
Zaman Online